Tavaszi, egynapos, tematikus tréningek az Autizmus Alapítványnál

Kép forrása: Autizmus Alapítvány weboldala

Az Autizmus Alapítvány meghirdette tavaszi tematikus tréningjeit. A képzéseket  online tartják.

A szobatisztaság kialakulását támogató képzésről már hírt adtunk.

Autizmussal élő gyermek, tanuló a többségi intézményekben

A szülők és a szakemberek számos gyakorlati problémával szembesülhetnek a többségi intézményekben. A kurzus a gyakorlatban jól alkalmazható segítséget nyújt, példákat mutatnak be autizmusra adaptált tanulási feladatokról, a többségi oktatásban is hasznos specifikus eszközökről és módszerekről.

Időpont: 2022. március 11.

Időtartam: 1 nap, 6×45 perc

Helyszín: online

Részletek: ITT

Kihívást jelentő viselkedések befolyásolásának lehetőségei és technikái

 Egy kihívást jelentő, nem elfogadhatónak tekintendő viselkedés jelenléte jelentősen megnehezíti az autizmussal élő gyermek vagy felnőtt, valamint a környezetében élők mindennapjait. Az egynapos tréning célja sorvezetőt adni a kihívást jelentő viselkedések befolyásolásának menetéről. Az elméleti kérdések megvitatása után egy pedagógusok által végigmenedzselt program ismertetésén keresztül mutatják be, hogyan működik a gyakorlatban a viselkedésbefolyásolás menete.

Időpont: 2022. április 22.

Időtartam: 1 nap, 6×45 perc

Helyszín: online

Részletek: ITT

Nem vagy alig beszélő gyermekek és felnőttek kommunikációjának a fejlesztése

A képzés célja, hogy bepillantást engedjen a nem beszélő, vagy a beszédet keveset, szűkkörűen használó, autizmussal élő gyermekek és felnőttek kommunikációjának egyéni megismerésének lehetőségeibe és a támogatásában használt széles eszköz- és módszertárba, a tanítás fő fókuszaiba, alapszabályaiba, menetébe.

Időpont: 2022. május 27.

Időtartam: 1 nap, 6×45 perc

Helyszín: online

Részletek: ITT

Én-könyv, napló készítése

Nem meséli el gyermeke, tanítványa, hogy mi történt vele aznap? Nehezen vagy egyáltalán nem tudja felidézni korábbi élményeit? Úgy tűnik, hogy saját vagy mások érzéseit, tetteit nem megfelelően érti? Gondot okoz számára a kérések, szabályok betartása?

Ezekkel és hasonló problémákkal gyakran szembesülnek a pedagógusok, szülők, az autizmussal élő személyek mindennapjaiban. A Napló, Én-könyv bevezetésével olyan eszközökkel gazdagodik a személy autizmus specifikus fejlesztő eszköztára, melyek eredményesen használhatóak a fenti nehézségek enyhítésében. Az eszközök rendszeres használatával érthetőbbé, ezáltal örömtelibbé válhatnak a társas élethelyzetek.

Időpont: 2022. június. 3.

Időtartam: 1 nap, 6×45 perc

Helyszín: online

Részletek: ITT