Tartalmas Pihenés Tábor Nagykanizsán is!

Zajlanak az AOSZ 2019. évi Tartalmas Pihenés Pályázatán támogatott szervezetek nyári táborai, amelyek segítségével autizmussal élő gyermekek és felnőttek nyaralhatnak autizmusbarát környezetben. Az idei évben az AOSZ Elnöksége megemelt keretösszeggel hirdette meg a pályázatot, összesen 1.700.000 Ft-nyi támogatásra pályázhattak a szervezetek.

Az alábbiakban olvasható az Alapítvány az Autista Gyermekekért nyári táboráról szóló élménybeszámoló

“Ismét lehetőségünk nyílt, a helyi „Alapítvány az Autista Gyermekekért” által szervezett „Tartalmas pihenés” táborban való részvételre.

A reggeli babzsákozás után minden nap más és más programnak lehettünk részesei.

Hétfőn agyagoztunk, az agyagból készült hurkák segítségével edényeket készítettünk valamint agyaglapokból házakat és tornyokat építettünk István bácsi segítségével.

Kedden Szabi bácsival csokoládékészítéssel próbálkoztunk, melyeket különféle színes cukorkákkal díszítettünk. Nagyon jó mulatság volt és az elkészült darabokból haza is vihettünk.

Szerdán meglátogattuk a Mikkamakka játszóházat, ahol sok játék közül lehetett választani. Mindenki megtalálta a számára legjobbat. Sokat bolondoztunk és nevettünk.

Csütörtökön betekinthettünk a helyi INTERSPAR raktárába, s megnézhettük hol tárolják a dolgokat és mit csinálnak a termékekkel, mielőtt kikerülnének a bolt polcaira. Utána átmentünk a Kölyökparkba játszani. Futkároztunk, csúsztunk és másztunk, sokat kergetőztünk.

Ebéd után szabadon játszottunk. Lehetett legózni, rajzolni papírra és aszfaltra is, valamint trambulinon ugrándozni.

Pénteken Zalakarosra kirándultunk a Banya tanyára, ahol társasoztunk és íjászkodtunk. A szüleink délután jöttek utánunk és kezdetét vette a „Családi nap”. Ettünk, ittunk, játszottunk és mulattunk.

Nagyon jó hét volt! Mindenki már most várja a következőt.

Köszönettel: Papp Máté és társai”