Tartalmas Pihenés tábor az Esőmanók Egyesületnél

Az Esőmanók Egyesület 2022. július 4-től július 8-ig tartotta meg a Tartalmas Pihenés tábort 11 autista gyerek számára. A gyermekeket 3 autizmus szakirányos gyógypedagógus, 1 pszichológus hallgató, és 1 érintett szülő kísérte a tábor folyamán.

Olvassátok el az élménybeszámolót:

“A tábort a szabályfüzet megbeszélésével kezdtük. A beszélgetőkör után hangtálterápiát próbáltunk ki, ami nagyon lekötötte a gyerekek figyelmét. Utána következett a várva várt program: strandolás a szekszárdi családbarát strandon.

A második napot Sötetvölgyi kirándulással kezdtük. A közeledő vihar miatt nem tudtunk felmenni a kilátóhoz ezért “viharmozit”, vagyis tábori bátorságpróbát tartottunk, mivel sokan kimondottan féltek a vihartól. Ez olyan jól sikerült, hogy a nap végén volt gyerek, aki azt mondta, hogy ez volt a legszuperebb program.

Délután a BeSweet-nél jártunk, ahol fogyatékkal élők kézműves csokikat készítenek. Kipróbálhattuk a csoki készítést, és persze a kóstolás sem maradhatott el. 

A tábor harmadik napján kirándultunk Magyaregregyre. Máré várában filmet néztünk és meghallgattuk a vár történetét. Délután strandoltunk.

A negyedik napon Budapestre utaztunk. Már az utazás is élmény volt számukra, hiszen a többségük talán 1-2 alkalommal járt csak a fővárosban. A Csodák Palotájában jártunk, amit a gyerekek hihetetlenül élveztek. Délután a Margitszigeten a kisvonattal utaztunk, ami szintén nagy élmény volt számukra.

Az utolsó napon az e-sportot próbálhatták ki a gyerekek, amit nagyon élveztek, és még a szabályokat is betartották. a tolnai Játékország Játszóházban fejeztük be a napot.  

A tábor nagyon jól sikerült idén is. A gyerekek nagyon élvezték, a mellékelt fotókon ez egyértelműen látszik, és a búcsúbeszélgetésen is már a következő évi időpont felől érdeklődtek. Látjuk a gyerekeken, milyen sokat fejlődtek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és bízunk abban, hogy még nagyon sok közös programunk lesz.”