Tartalmas Pihenés tábor az Értékek Háza Alapítványnál

Az Értékek Háza Alapítvány 2022. augusztus 1-jétől 5-ig tartotta Tartalmas Pihenés táborát. Olvassátok el élménybeszámolójukat:

“A táborhét alatt számos élményben részesültek a résztvevő gyerekek. A változatos, színes programok úgy lettek szervezve, hogy biztosan legyen minden korosztálynak olyan, amelyben örömét leli, azonban elmondható, hogy a legtöbb program esetében minden résztvevő gyermek jól érezte magát, kivette a részét. Programok a teljesség igénye nélkül: kötélverés, kitűzőkészítés, pólófestés, sapkafestés, alpaka-terápia, lovaglás, habparty, krumplilángoskészítés, kisvasút, játszóterezés, állatkertezés, stb.. Akadt néhány olyan megmosolyogtató és emlékezetes történet, amelyet szívesen megosztanánk:

  • A táborozók közül volt egy kisfiú, aki nem nagyon evett, jóformán semmit, ezt tudtuk előre, hiszen a szülei felkészítettek minket rá. Abban egyeztünk meg velük, hogy csomagolnak neki ételt, de elsősorban próbáljuk meg a tábori ebédet, nasikat, hátha a közösség ereje miatt ő is megkóstolja, eszik belőle. A hét végére sikerült kicsit feloldódni evés téren, a nasiknak nagy rajongója lett a kisfiú. ☺
  • Az egyik fiatal lány, akinek mozgásszervi problémája is van, nem szeretett egyedül, kézfogás nélkül menni. Kirándulásunk alkalmával azonban sikerült buzdítani arra, hogy önállóan menjen huzamosabb ideig, ügyesen, kitartóan, hegynek felfelé sikerült egyedül gyalogolni. Nagyon büszke volt magára. ☺
  • Az állatok közelsége nagy hatással volt a gyerekekre, nagyon élvezték, hogy ők maguk sétáltathatják őket, bemehetnek hozzájuk, simogathatják őket, ezekben a programokban mindenki egy kicsit jobban feloldódott.”