Tartalmas Pihenés tábor az Aura Egyesületnél

Az Aura Egyesület bentlakásos Tartalmas Pihenés nyári táborát Igalon tartotta 16 fő autista felnőtt fiatal, 5 kísérő szakember, valamint 2 önkéntes segítő részvételével. A nyaralók többsége rutinos táborozó, akikhez idén is csatlakoztak új jelentkezők.


Olvassátok el élménybeszámolójukat:


„A bentlakásos táborunk célja a rekreáció, a pihenés, az örömtevékenységek, valamint a már kialakult közösség összetartozásának megerősítése. Idén is hangsúlyt kellett fektetnünk a COVID okozta poszttraumás tünetek oldására. A bentlakásos forma mindezek mellett kiváló lehetőség arra, hogy az önálló életvitelhez szükséges készségeket gyakorolják a résztvevők, erősítve bennük az érzést, hogy alkalmasak az egyéni képességeik szerinti önálló életre.


Kisérő szakemberek segítették a napirend közös strukturálását, a programokat változatossá és érdekessé tették, időt hagytak a pihenésre is. Igal, híres fürdőváros, a csoport egy esős nap kivételével a fürdőben töltötte a napok nagy részét. A fürdés és úszás mellett minden nap sor került kommunikációt segítő csoportos és egyéni beszélgetésekre, társasjátékokra, művészeti alkotó foglalkozásokra. Meseterápiás szakpszichológus a mesék világán keresztül könnyed formában járult hozzá a közösségépítés erősítéséhez, fejlesztette az együtt gondolkodás képességét. Meghívott festőművész adott betekintést a vizuális művészet eszköztára által nyújtott képi kifejezések újabb tárházába. Az alkotások mellett eszközök is készültek, amelyeket örömmel vitték haza a fiatal művészjelöltek.


Esténként a finom vacsora után gitárkoncert és táncos disco zárta a napot. Az ebédet és a vacsorát étteremben fogyasztotta el csapat, viszont az éttermi szünnap idején két alkalommal is maguk gondoskodtak a vacsoráról, ahogy a napi reggelihez is a csoport tagjai vásároltak be, tálaltak és mosogattak el maguk után. Mindenki maga felelt saját dolgai rendbentartásáért, a körzetük tisztaságáért.


Összességében ismét egy élménydús tábort tudtunk zárni, azzal a résztvevők egyike által kifejezett óhajjal: De jó lenne egész évben tábor!”