Tartalmas Pihenés tábor az ALAUTI-nál

Nagykanizsán tartotta Tartalmas Pihenés táborát az Alapítvány az Autista Gyermekekért július 11. és 15. között. Régi és új táborozókat is fogadtak, de leginkább kicsik vettek részt a táborban, így többségük először élte át a táborozás élményét.

Olvassátok el élménybeszámolójukat:

“A reggeleket babzsákos beszélgetéssel kezdtük, majd tízórai után minden nap más programmal töltöttük az időt.

Hétfőn a tűzoltóságot látogattuk meg, ahol egy türelmes, fiatal tűzoltó mutatott meg mindent az érdeklődő lurkóknak. Az egyik kisfiú nagyon lelkes volt: mindent ki akart próbálni. Az itt szerzett élményeket később rajz, mobil leporelló és akadályverseny formájában is feldolgoztuk.

Kedden kirándultunk egyet Galambokra: a Panka lovardában vártak bennünket. Jutott bőven idő a lovaglásra, többször is lóhátra pattant, aki akart. Közben a többiek sem unatkoztak, hiszen várta őket a karámban a többi ló, az udvaron egy barátságos kutya, több kiscica, igazi baromfiudvar tyúkokkal, kakassal, sőt még trambulin és egy játékház is.

Ebéd után agyagozás következett. Ki egyedül, ki segítséggel ismerkedett az anyaggal: nyomkodta, gyúrta, formázta. Az egyik nagyfiút a korábbi években alig lehetett rávenni, hogy próbálja ki ezt a tevékenységet, de a biztatás, támogatás és sikerélmény hatására most lelkesen kezdett dolgozni. Az elkészült kerámiákat száradás, majd égetés után visszakapják az alkotók.

Szerdán a ragyogó nyári napsütésben a Mikkamakka Játéktárba sétáltunk át. Itt kellemes hűvösben rengeteg játék közül válogathattak a gyerekek. A kisebbek inkább a mozgásos vagy az építőjátékokat, a nagyobbak a társasokat választották.

Csütörtökön a Kölyökpark labirintusában vezethették le az energiájukat a táborozók. Jó volt látni, ahogy a nagyok figyeltek a kicsikre. Amikor hazainduláskor az egyik pici nem akart lejönni a felsőbb szintről, akkor az egyik nagyfiú felmászott hozzá, és ügyesen irányítva lecsalogatta.

Pénteken a heti élményeket egy akadályverseny zárta. Volt tűzoltás (falra rajzolt tűzzel), éghető anyagok összegyűjtése (tobozok a kertben), kötélhúzás és még rengeteg érdekes feladat.

A tábor zárásakor a szülők elmondták, hogy nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen hiánypótló ez a „Tartalmas Pihenés”, mert a velünk táborozó gyerkőcök más táborokba nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak el.”