Tartalmas Pihenés tábor a Szimbiózis Alapítványnál

Az Szimbiózis Alapítvány 2022. július 11-től 15-ig tartotta Tartalmas Pihenés táborát. A táborban 10 különböző korú fiatal vett részt.

Olvassátok el élménybeszámolójukat:

“Az egy hetes tábor alatt a gyerekek nagyon jól érezték magukat, a kézműves programok mellett számos élményben volt részük, ilyen volt például a habparti, a lovaglás, az alpaka-terápia, az állatkert, a kirándulások, a fagyizás, a kisvonatozás.

Néhány kedves pillanat, maradandó emlék a nyári táborról: ☺

Lovaglást több alkalommal is szerveztünk. Kettő kisfiú is volt, aki először nem mert felülni a lóra. Látva azonban a többieket, hogy milyen ügyesen felül és élvezi mindenki, illetve több segítő kéz is rendekezésükre áll, bátorkodtak megpróbálni, és nagyon élvezték, büszkén mesélték a szülőknek a nap végén új élményüket.

Az egyik résztvevő fiatal annyira félt az állatoktól, hogy a tábor területén tartózkodó kutyákat látván mindig az egyik segítőhöz szaladt, lehetőleg minél távolabb a kutyáktól. Az alpakaterápia során azonban, miután megismerte az állatokat, gyorsan, de annál bátrabban megsimogatta őket.

Egy nagyon rutinos, visszajáró táborozó kisfiú esetében az eddigi táborok során nem nagyon találtunk olyan tevékenységet, ami lekötötte volna pár másodpercnél hosszabb időtartamra.Az idei táborban azonban felfedeztük, hogy egy-két ismétlődő kisebb munkafolyamatban (elhasznált rajzolós papírfecnik kidobása, megpucolt krumplik áthordása a vizeslavorba) örömét leli, nem beszélve arról, hogy így nagy segítségünkre volt. ☺

A gyerekektől és felnőttektől egyaránt jó visszajelzéseket kaptunk. A fiatalok közül a zárkózottabbaknak is sikerült feloldódni, a csoportos programok nagyon jó hatással voltak rájuk. A szülők közül néhányan kiemelték, hogy hatalmas segítség volt a hét nekik, sikerült tehermentesíteni őket. A gyerekek beszámoltak otthon élményeikről, mindenki jó emlékekkel távozott, jelezték, hogy örülnének, ha jövőre is alkalmuk nyílna táborozásra. “