AOSZ Tartalmas Pihenés 2023 tábor – Aura Egyesület

Az Aura Egyesület július 2-7 között tartotta 18. hatnapos bentlakásos AOSZ Tartalmas Pihenés nyári táborát Igalon 17 fő felnőtt korú autista fiatal, 4 kísérő szakember, 2 önkéntes segítő részvételével. A táborban olyan fiatalok vettek részt, akik önellátásra képesek, önálló/támogatott életvitelre készülnek és az Egyesület foglalkozásaira legalább 1 éve járnak. Olvassátok el élménybeszámolójukat:

“Idén a táborozás minden szempontból biztonságos és bejósolható volt, még az időjárás is az előrejelzések szerint alakult. Volt sok fürdés, úszás, szabadtéri játék, minden nap sor került kommunikációt segítő csoportos és egyéni beszélgetésekre, sok új társasjátékot vittünk, délutánonként alkotó foglalkozások voltak. Meseterápiás szakpszichológus a mesék világán keresztül segítette a kapcsolatok és a valóság megértését. A csapatépítő játékok a közösség összetartozását erősítették.
Az ebédet és a vacsorát étteremben fogyasztotta el csoport, az éttermi szünnap idején a fiatalok önállóan, saját maguk gondoskodtak a vacsoráról, ahogy a napi reggelihez is maguk vásároltak be, tálaltak, rendet raktak, majd mosogattak. Mindenki maga felelt saját dolgai rendben tartásáért, a körzet tisztaságáért. Esténként a vacsora után gitárkoncert és táncos disco zárta a napot.
A táborunk idén is remekül sikerült, köszönet a szakemberek lelkiismeretes, rutinos táborvezetésének. Köszönjük az AOSZ ismételt támogatását!”