Tartalmas beszélgetés alakult ki az Autizmus egy életen át…! fotókiállítás megnyitóján

Az autizmus egy életen át fennálló állapot – erre hívja fel a társadalom figyelmét az Autisták Országos Szövetségének virtuális kiállítása, melynek célját és üzeneteit Kővári Edit, az AOSZ elnöke taglalta a sajtónyilvános megnyitón. A fókuszba ezúttal elsősorban azok a családok kerültek, ahol egy életen át kell gondoskodni az autista családtagokról.

Az Autizmus egy életen át…! kiállítás képeit Komka Péter fotóriporter készítette 2010 és 2022 között ugyanazokról a személyekről, családokról. A galériát a képek főszereplőiről szóló leírások és a hozzájuk közel állók vallomásai teszik teljessé.

Komka Péter bő tíz éve tapasztalta meg, hogy az autizmus témájában alig születnek fotók. Így hát magára vállalta a feladatot. Az évtizednyi idő alatt rengeteg felvétel született, melyek segítségével most egy olyan virtuális kiállítás jöhetett létre, ahol a képek önmagukért beszélnek. Sőt, mesélnek!

A megnyitó protokolláris részét követően kötetlen és tartalmas beszélgetés alakult ki a felnőttkori ellátásról. A diskurzusba az eseménynek helyt adó KultCafe közösségvezetői is becsatlakoztak. A Budapest nyolcadik kerületében található rendezvényhely több autista fiatalt is foglalkoztat.

A kiállítás megnyitójáról és a beszélgetésről szóló videót YouTube csatornánkon nézhetitek meg.

A kiállítás megtekinthető: https://kiallitas.aosz.hu/