Támogassuk közösen az Autistic Art Alapítványt!

A Libri adományozási programját azért hozták létre a tavalyi évben, mert szeretnék, ha minél több gyerek mondhatná el, hogy a könyvek és a kultúra része az ő mindennapjainak is. Kiemelt partnereikkel közösen olyan gyermekjóléti szervezetek támogatását tűzték ki célul, melyek önerőből nehezebben boldogulnak.

A Libri 2017-es Adományozási programjának nyertese az Autistic Art Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány tevékenységének fő célcsoportját azok a fiatal autista felnőttek jelentik, akik az iskolaköteles kor betöltése után kikerülnek az oktatási rendszerből és önálló életvitelre nem, vagy csak korlátozottan képesek.

A szervezet célja, hogy a többnyire szülői kezdeményezéssel létrejött, civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthonok és családias otthonok fennmaradását támogassa, működésükben és ellátási tevékenységükben segítse ezeket. Ezen kívül képzőművészeti foglalkozásokat tart tehetséges autista fiataloknak, akiknek műveiből az alapítvány kiállításokat is szervez. A nyertes szervezet fél éven keresztül lehetőséget kap arra, hogy a libri.hu oldal látogatói adományjegyek megvásárlásával támogassák őket. A honlapon az „Adományjegy” panel segítségével kiválaszthatja, hogy mekkora összeggel szeretné segíteni az alapítvány munkáját. Az adományjegyek minimális összege 200 Ft, ami 200 Ft-os lépcsőkkel tetszés szerint növelhető.

Bővebb információ: https://www.libri.hu/adomanyozas/