Tájékoztatást kért az AOSZ a Ceglédi Autista Iskola költöztetésével kapcsolatban

Amint arról korábban hírt adtunk, az Autisták Országos Szövetsége egyeztetést kezdeményezett az érintett szülőkkel és a szakmai szereplőkkel a Ceglédi Autista Iskola kényszerű elköltöztetésével összefüggésben.

A megbeszélés során a Ceglédi Tankerületi Központ ígéretet tett arra, hogy szeptember közepéig megküldi az új, ceglédberceli ingatlan fejlesztésével kapcsolatos menetrendet, valamint a költözéssel kapcsolatos pedagógiai feladatok terveit. E vállalásnak a Tankerületi Központ eleget is tett.

Emellett a megbeszélésen szintén elhangzott, hogy a költöztetési folyamatba a helyben érintett szülőket és pedagógusokat is bevonnák egy szülői értekezlet keretében, amely során az érintettek megismerhetnék a fenti tervezetben nem szereplő információkat, valamint az új ingatlannal kialakításával kapcsolatos pénzügyi hátteret is. Ez azért lényeges kérdés, mert az iskola elköltöztetésére korábban biztosított forrást a hírek szerint már egyéb helyi oktatási célra fordították.

A korábban egyeztetettek szerint a Ceglédi Tankerületi Központ a szülői értekezletet október második felében hívta volna össze, de erre információink szerint eddig nem került sor. Erre tekintettel az AOSZ a mai napon hivatalos levélben fordult a Ceglédi Tankerületi Központ vezetőjéhez, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumához, amelyben a késedelem okával, valamint a tájékoztató alkalom várható időpontjával összefüggésben kért tájékoztatást.

Az AOSZ bízik abban, hogy a nemrég megindított párbeszéd a továbbiakban eredményesen folytatódik majd, és a Ceglédi Autista Iskola elköltöztetése az érintettek bevonásával, számukra átláthatóan, valamint a korábban megkezdett szakmai munka magas színvonalának megőrzése mellett zajlik le.