Tájékoztatás az EMMI tegnapi, sajtóhírben bejelentett, autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények pályázati lehetőségéről

Az AOSZ 2015. május 22-én levélben kérte az Emberi Erőforrások Miniszterének intézkedését annak érdekében, hogy az autizmus ellátást felvállaló civilek biztonságosan tudják működtetni az állam támogatásával autista gyermekeink, társaink számára létrehozott hiánypótló, egyedi és pótolhatatlan szociális ellátásaikat. Itt (http://aosz.hu/sajtokozlemeny-az-aosz-elnoke-balog-zoltan-az-emmi-minisztere-intezkedeset-kerte/) olvasható a hír.

Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a tegnapi napon sajtótájékoztatót tartott, mely szerint az autistákat, illetve a fogyatékossággal élőket ellátó, civil fenntartású intézmények 190 millió forintra pályázhatnak. A teljes hír itt (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-ugyekert-es-tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/190-millio-forintra-palyazhatnak-az-autistakat-es-a-fogyatekossaggal-eloket-segito-szervezetek) olvasható.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tagságunkat és az érdeklődőket, hogy a tegnapi sajtóhírben bejelentett támogatási összeg nem új forrás, a civil szervezetek számára a pályázati lehetőség tavalyi évben is rendelkezésére állt (http://fszk.hu/megszuletett-a-dontes-az-fof2014-kodszamu-palyazati-programhoz-kapcsolodoan/). Az AOSZ elnöke ennek a támogatási összegnek a megemelésére, vagy a fokozott ellátási szükséglethez igazított magasabb normatív finanszírozás megállapítására irányuló intézkedést kérte a minisztertől.