Tájékoztatás az autista személyek bódult állapotban történő oltásának lehetőségéről

Az Autisták Országos Szövetsége egy édesapa érdekvédelmi lépései nyomán megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy Magyarország Kormánya biztosítsa annak lehetőségét, hogy az autista személyek igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a COVID-19 elleni védőoltást.

Ma Magyarországon több, mint 100 ezer embert érint az autizmus.

Az AOSZ és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésének köszönhetően minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban mostantól lehetőség van arra, hogy az autizmus spektrum zavarban érintett személyek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphassák a számukra és környezetükre biztonságot jelentő védőoltást.

Aki még nem tette meg, az regisztrálja hozzátartozóját a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon, majd keresse fel a www.aosz.hu oldalon közzétett listában felsorolt oltópontok valamelyikét.

Javasoljuk, hogy a személyes megjelenés előtt vegye fel a kapcsolatot a kijelölt egészségügyi intézménnyel annak érdekében, hogy kellő információk birtokában felkészülten fogadják az autista személyt.

Kérjük, hogy ha az együttműködés során elakadás tapasztalható, akkor azt jelezzék a Szövetség számára az info@esoember.hu címen.

Autisták Országos Szövetsége