Tájékoztatás a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontjáról az Országos Fogyatékosságügyi Programról

Tájékoztatást kaptunk e-mailben, a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontjáról az Országos Fogyatékosságügyi Programról.

Ezt a tájékoztatást osztjuk meg mindenkivel:

“A Jobbik támogatja a 2015. évi Fogyatékosságügyi programot és kiemelten fontosnak tartja, hogy fogyatékossággal élő embertársaink és hozzátartozóik, családjaik, gondozóik helyzetét segítsék. Vágó Sebestyén felszólalásában kifogásolja viszont, hogy miért csak most került tárgyalásra a program, mikor az előző, az Új fogyatékosságügyi program, már 2013-ban lejárt. Elmondja továbbá, hogy komoly hiányosságok mutatkoznak a javaslatban, például a fedezetek terén vagy a kötelezettségek teljesítésének határ idejénél. Felhívja a figyelmet a közintézmények akadálymentesítésének megvalósítására és a foglalkoztatás kérdéseire. (A felszólalások ide és ide kattintva elérhetők.) Lukács László kiemelte, hogy a szűrésekre szánt források nem elegendőek, fontos hogy változtassanak a szférában dolgozók bérezésén és a diagnosztikai vizsgálatok gördülékenyebb kivitelezésén. (A felszólalás ide kattintva megtekinthető.)

A Jobbik az ellenzéki pártok közül egyedül élt a módosító törvényjavaslatok tételének lehetőségével, melyekben többek közt javasolta a pedagógusok továbbképzésének biztosítását és a program ellenőrzésének igazítását az intézkedési tervekhez. ( A felszólalás ide és ide kattintva megtekinthető. A módosító javaslatok pedig ide kattintva elolvashatók.)

Bízom benne, hogy közös erővel, tudunk tenni Magyarország és a benne élő emberek jó és békés megélhetéséért és pozitív irányú változásokat tudjunk elérni. Az együttgondolkodás elősegítése érdekében állok rendelkezésükre.”

Sneider Tamás, a Jobbik Érdekvédelmi munkacsoportjának vezetője, az országgyűlés alelnöke