„SZÜLŐSÉG” CÍMMEL SZÜLŐCSOPORTOK INDULNAK AZ EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 „A KORA GYERMEKKORI INTERVENCIÓ ÁGAZATKÖZI FEJLESZTÉSE” KIEMELT PROJEKT KERETÉBEN

Kedves Szülő / leendő Szülő / Családtag!

Ha Ön gyermekvállalásra készül, vagy van olyan gyermeke, aki még nem érte el az iskoláskort, akkor szeretettel várják idén ősztől induló, 5 alkalmas „Szülőség” foglalkozássorozatra, akár egyedül, akár párjával, vagy más, a gyermek nevelésében érintett családtagjával együtt. Szervező a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. A foglalkozásokon a részvétel ingyenes.
A tematikus csoport célja a család működésével, a párkapcsolattal, a szülői szerepekkel, a gyermek fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása. Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a résztvevők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

Tervezett főbb témák:

  • A párkapcsolattól a családig
  • Hogyan működik a család mint rendszer
  • A gyermek fejlődésének folyamata
  • A gyermeknevelés „fejtörői”, buktatói
  • Természetes krízisek, nehéz helyzetek
  • „Én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk” – Mozaikcsaládok
  • Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal
  • Kommunikáció a családban, családi játszmáink

A fenti témák inkább ajánlatok; a tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez.
A csoportfolyamat 5 alkalmas, alkalmanként 4 órás foglalkozások keretében. Minden 10-12 fős csoportot két képzett és tapasztalt szakember vezet.

Helyszín:

Budapest, XIII. ker., Reitter Ferenc u. 132.

A csoportokat a jelentkezések függvényében folyamatosan indítják, az időpontok meghirdetésénél az igényeket figyelembe veszik.

Jelentkezni a szuloszakembercsoportok@csbo.hu emailcímen lehet, név és telefonszám megadásával. Ezt követően felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot tudjanak egyeztetni.

A meghívó ide kattintva letölthető pdf formátumban.