Szombaton lesz a Fészekhagyó program Zárókonferenciája

fészekhagyó williams

A Magyar Williams Szindróma Társaság által, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával és a norvégiai FRAMBU Ritka Betegségek Erőforrásközponttal együttműködésében megvalósított Fészekhagyó program zárókonferenciája ezen a héten szombaton lesz. Az eseményre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

Kifejezett céljuk, hogy minél több szellemi sérült fiatalt és érintett szülőt, illetve velük foglalkozó szakembert érjenek el az előadásokon és a kerekasztalokon keresztül.

 

Az esemény helyszíne: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (Budapest, 1097. Ecseri út 3.).

Az esemény időpontja: 9:00 – 16:00

 

A bemutatásra kerülő Fészekhagyó program célcsoportja: 16 és 40 év közötti, Williams szindrómával, illetve más ritka betegséggel élő, értelmileg akadályozott fiatal felnőttek, valamint – a jelenleg még velük együtt élő—családjuk.  A program keretében megoldási lehetőséget keresnek az értelmileg akadályozott fiatalok munkára való felkészítésére és a szülőktől függetlenebb élet feltételeinek megteremtésére, mely célok eléréséhez rendszeres, valamint intenzív tréningeket, családos és szülők nélküli önálló életmód táborokat szerveznek mind az érintett fiataloknak, mind szüleiknek. Hosszabb távon egy rendezvényszervező csapat megalapítását, a támogatott lakhatásba jutás feltételeinek megteremtését tervezik.

A konferencia célja a projektnek az érintettek és a szakemberek szemszögéből történő bemutatása, eredményeinek közös megvitatása, valamint a folytatás lehetőségeinek közös felkutatása.

A helyszín akadálymentes.

Regisztrálni a következő linken tudnak: 

https://docs.google.com/forms/d/1OutsrUhqBkEH3ynE_EwuE7e8qsfFyprjhU5lGWG0NKg/viewform

A programot megtekintetik az esemény Facebook-oldalán, ahol követhetőek a konferenciával kapcsolatos frissülő tudnivalók!