Székelyudvarhely lesz a Nők kékben vándor-fotókiállítás következő állomása!

Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében „Nők kékben” címmel indított országos kampányt. Programunk célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását.
Társadalmi szemléletformáló programunk célja, hogy az autizmussal élő gyermekeket nevelő nők, családok helyzete láthatóvá, elismertté váljon Magyarországon, valamint hogy felhívjuk a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, melyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez és a társadalmi sokszínűséghez.
Tagszervezeteink számára pályázat útján nyílt lehetőség arra, hogy a program keretében megvalósult kiállítást, vándorkiállítás formájában saját programtervükbe illesszék. A kiállítás szervezésével a szervezet felhívhatja saját környezetében is a figyelmet a programban megfogalmazott értékekre.

A vándorkiállítás következő helyszíne Románia magyarlakta településén, Székelyudvarhely városában lesz.

A megnyitó helyszíne: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház  – Kiállító terem (535600, Székelyudvarhely, Tamási Áron utca 15.)
Időpontja: 2016. október 7., péntek, 17.00 óra.

A megnyitón köszöntőt mond Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere.
A kiállítást megnyitja Kővári Edit, az AOSZ elnöke.

A vándorkiállítás fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EMMI).

A kiállítás a megnyitót követően október 14-ig lesz megtekinthető,

A kiállításról bővebb információk olvashatóak alábbi weboldalunkon: http://aosz.hu/nok-kekben-vandor-fotokiallitas/

 

meghivo_szelyelyudvarhely-1280x457