Szegedre érkezik a Nők kékben kiállítás

Október 29-én Szegeden, a Kék Talizmán Alapítván szervezésében nyitja meg kapuit a Nők kékben kiállítás az Alsóvárosi Kultúrházban.

A megnyitón Dr. Gruber László főiskolai docens, plébános, a Kék Talizmán Alapítvány kuratóriumi tagja mond köszöntőt, fellép a Szegedi Tudományegyetem ARGENTEUS vegyeskara, Dr. Kovács Gábor vezényletével.

Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében „Nők kékben” címmel indított országos kampányt, melynek célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását.
A társadalmi szemléletformáló program célja, hogy az autizmussal élő gyermekeket nevelő nők, családok helyzete láthatóvá, elismertté váljon Magyarországon, valamint hogy felhívjuk a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, melyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez és a társadalmi sokszínűséghez.

Tagszervezeteink számára pályázat útján nyílt lehetőség arra, hogy a program keretében megvalósult kiállítást, vándorkiállítás formájában saját programtervükbe illesszék. A kiállítás szervezésével a szervezet felhívhatja saját környezetében is a figyelmet a programban megfogalmazott értékekre.

A megnyitó helyszíne: Alsóvárosi Művelődési Ház (6725 Szeged, Rákóczi utca 1.)
Időpontja: 2016. október 29., péntek, 16.00 óra.

A kiállítás Szegeden november 13-ig lesz megtekinthető.