Szakmai műhelysorozat indul az Autizmus Koordinációs Iroda szervezésében

Az Autizmus Koordinációs Iroda „Morzsák az autizmusról” címmel szakmai műhelysorozatot indít. Az első, márciusi alkalmon az inkluzív oktatással kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdéseket vitatják meg.

Az első alkalommal a következő témakörök kerülnek áttekintésre:

  • Az integráció feltételei az intézményekben
  • Miért jó, ha befogadó környezet várja az autista gyermeket?
  • Inklúziós Index, útmutató az inkluzív iskolák fejlesztéséhez
  • Az integrációban megjelenő erősségek, nehézségek az autisztikus triász mentén, és azok kezelési módjai, lehetőségei
  • Osztálytermi viselkedés kialakítása
  • Motiválás, jutalmazás többségi osztályban

Az előadókról:

Farkas Gyöngyi Karolina, gyógypedagógus, az inkluzív nevelés tanára, az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársa. Széleskörű tapasztalatait az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál és a Nyolc Pont Projekt intézményfejlesztése során gyűjtötte. A Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Autizmus-specifikus tréner, aki számos képzés és tréning oktatója: CAT-kit, Ö.T.V.E.N, Pozitív Viselkedéskezelés, Autizmus 5 lépésben – szülői kompetenciafejlesztő tréning, Szexualitás és párkapcsolatok oktatása.

Faragó Melinda, gyógypedagógus, árnyékpedagógus, a Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Gyermekek Házában és a Móra Ferenc Általános iskolában szerezte. A Nyolc Pont Projektben intézményi támogató szakértőként dolgozott. Árnyékpedagógusként több éves tapasztalattal rendelkezik az iskolai inklúzió, az autizmus-specifikus szülő-, kortárs- és pedagógus-érzékenyítés terén.

Módszer: interaktív előadás, kiscsoportos munka

Időpont: 2016. március 25. péntek.

Időtartama: 9.30 órától 17.00-ig

(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín: FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő: 2016. március 11.

Jelentkezési feltétel: nincs

A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb március 14-éig értesítik a jelentkezőket.

A programot elsősorban olyan pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak ajánlják, akik autista gyermekek integrált oktatását, nevelését tervezik vagy végzik. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Létszám: 25 fő – 60 fő (A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják, a képzés indításáról értesítik a jelentkezőket.)

A hirdetmény letölthető INNEN

A jelentkezési lapot ITT lehet kitölteni (a lap alján).