Szakmai megbeszélésre hívta Fülöp Attila államtitkár az AOSZ-t

2023. május 22-én a kecskeméti Csodabogár Nappali Intézményben találkozott Kővári Edit, az AOSZ elnöke és az autizmusban érintett családok képviseletében Soltész Veronika és Szántó Tamás szülők, korábbi AOSZ elnökségi tagok, autizmus szakemberek Fülöp Attilával, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárával és Csizi Péterrel, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős helyettes államtitkárával. A találkozón részt vett Engert Jakabné, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és dr. Pataki Mariann, a kecskeméti Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője is.

A szakmai találkozón az autizmus területén tapasztalható tennivalókról, a családok támogatását leginkább szolgáló lehetőségek megteremtéséről egyeztettek az AOSZ képviselői, akik szakemberként és autista gyermeket nevelő szülőként egyaránt jól ismerik a hazai autizmus ellátórendszert és az autizmusban érintett családok helyzetét.

Az AOSZ elnöke örömmel vette az államtitkár és a helyettes államtitkár érdeklődését és bízik az eredményes együttműködés folytatásában.