Somogy megyében már megkezdődött a közös munka az AOSZ és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatok között

A pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, ami a Területi Szakmatámogatási Rendszer gesztorszervezet nevében Somogy megye módszertani szakértője 2022. május 12-én Siófokon workshopot tartott, melynek legfontosabb célja az volt, hogy megteremtse a kapcsolatot az Autisták Országos Szövetsége és a Somogy megyei család- és gyermekjóléti szolgálatok között.

Az eseményt Hartal Katalin, főszervező nyitotta meg, majd az AOSZ rövid bemutatkozása követett. Kővári Editet, az AOSZ elnökét, Rumi Edina a szombathelyi AOSZ Info-Pont iroda munkatársa képviselte, aki így határozta meg az AOSZ által képviselt legfontosabb alapvetést: „Minden gyermek alapvető joga, hogy családban nőjön fel!” Elmondta továbbá, hogy az AOSZ célja az együttműködéssel a folyamatos családtámogatás, az autista emberek érdekeinek képviselete, a krízishelyzetek megelőzése. Beszélt arról is, hogy az AOSZ-hoz 2021-ben 706 regisztrált megkeresés érkezett, melyből 233 eset mélyebb jogi vonatkozású, vagy jogsérelem miatti megkeresés volt.

Pulics Gergely a siófoki AOSZ Info-Pont iroda munkatársa az AOSZ 14 irodából álló hálózatát mutatta be.  Beszélt az irodahálózat megyéket ellátó feladatairól, kapcsolati hálójáról és arról, hogy  mivel tudják segíteni az irodák a család- és gyermekjóléti szolgálatok munkáját.

A workshop sikeresen zárult, a szakszolgálatok és az AOSZ egyaránt várakozással tekintenek az együttműködés és a közös munka  elé.