Siófokon tart vándorgyűlést a Magyar Pszichiátriai Társaság

A XXI. vándorgyűlés A Pszichózisok változó arca címmel kerül megrendezésre január 26-28-ig, a siófoki Hotel Azúrban és a Hotel Residence -ben. A rendezvény utolsó napján az autizmus-spektrumzavarokról tartanak kerekasztal beszélgetést, melyen az AOSZ- t Kővári Edit elnök képviseli.

Az autizmussal kapcsolatos problémakör szombaton, 10.30-kor veszi kezdetét a Balaton teremben. Az Autizmus spektrum-zavarok kerekasztal beszélgetésen az AOSZ az autizmussal kapcsolatban egy másféle nézőpont bemutatását tűzte ki célul, azaz új aspektusát próbálja megvilágítani az autista személyek belső nézőpontjának. További célja az érdekvédelmi területhez kapcsolódóan a pszichiátriai ellátások autista embereket érintő változása, javítása.

 ——————————————————————————————————————————————————————
„A pszichózisok változó arca”
Magyar Pszichiátriai Társaság XXI. Vándorgyűlése

Időpont: 2017.01.26.2017.01.28.

Helyszín: Hotel Azúr 8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c,


A rendezvény honlapján a hétvége teljes programját megtalálhatják az érdeklődők.
A mentális zavarok ezen emblematikus csoportja mindig is az érdeklődés középpontjában állt, nagy népegészségügyi jelentőségű és napjainkban is intenzív kutatások tárgyát képezi. Mindezeken túl a pszichózisokhoz, és ezek kezeléséhez való viszony mindig is fontos identitásképző eleme volt a mindenkori pszichiátriai iskoláknak: a különböző pszichiátriai paradigmák önmeghatározásuk során mindig hangsúlyosan kezelték saját pszichózis-értelmezésüket.