Sikerrel zárult az V. Jótékonysági Maci Árverés

Sikerrel zárult az V. Jótékonysági Maci Árverés

 

Törőcsik Mari nyitotta meg az eseményt

Zsúfolásig megtelt december 3-án este az egykori Vörösmarty mozi épülete, ahol a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány tartotta az V. Jótékonysági Maci Árverését.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és egyben az alapítvány alapítója nyitotta meg az árverést, ahol a színművésznő 80. születésnapjára kapott plüssmacija mellett további 19 híresség kedvencére és személyes tárgyára lehetett licitálni.

Fogyatékosság-barát munkahellyé válik az egykori Vörösmarty mozi

Az idei árverés tétje jelentős volt, hiszen a szervezet az egykori Vörösmarty mozi épületének átépítésén dolgozik annak érdekében, hogy ott egy fogyatékosság-barát munkahelyet alakítsanak ki, új funkciókkal és koncepcióval. A beruházás szeptemberben kezdődött el, a kivitelezés közel 150 millió forintba kerül, amelyet alapítványi pénzből és támogatásokból valósítanak meg.
Az aukcióra olyan hírességek ajánlották fel személyes tárgyaikat és plüssmackóikat, mint ifj. Carlo Ponti, Rubik Ernő, Röhrig Géza, Andorai Péter, Csuja Imre, Halász Judit, Kudlik Júlia, Koltai Róbert, Besenyei Péter, Palvin Barbara és Weisz Fanni.
 
10 millió forint gyűlt össze másfél óra alatt

Az aukciót Törőcsik Mari macijával kezdték meg, de a licit elmaradt, mert rendhagyó módon Andy Vajna és felesége azonnal 2 millió forintot ajánlott fel a Nemzet Színészének mackójáért. Ugyanilyen rekordsebességgel kelt el a Bűvös-kocka feltalálójának, Rubik Ernőnek a macija és a dedikált kockája. 1 milliót ért a világhírű topmodell, Palvin Barbara felajánlása és szintén 1 millióért kelt el Sophia Loren fiának dedikált karmesteri pálcája, valamint plüss kedvence.

 
A 20 híresség felajánlásai másfél óra alatt találtak gazdára, összesen 10 millióval gazdagítva az alapítvány vagyonát, amelyet a továbbiakban a Vörösmarty mozi teljes felújítására és átépítésére fordítanak. Az eseményen részt vettek a felajánlók közül többen, így saját szemmel követhette nyomon mackója sorsát Besenyei Péter, Koós János, Csuja Imre, Kuncze Gábor, Koltai Róbert, Weisz Fanni és Törőcsik Mari is.
 
10-15 megváltozott munkaképességű dolgozik majd az újonnan nyíló Vörösmartyban

Az alapítvány vezetője és egyben a program ötletgazdája, Kárász Róbert televíziós műsorvezető elmondta, hogy elégedett az árverés eredményével, boldog, hogy ennyivel is közelebb kerültek a munkálatok befejezéséhez, de még 50 millió forint szükséges a teljes munkálatok befejezéséhez.
A 620 négyzetméteres egykori Vörösmartyban lesz művészmozi terem, kialakítanak egy koncert-rendezvénytermet, helyet kap egy kávézó, egy pékség és egy olyan kisbolt, ahol fogyatékossággal élők által készített termékeket árusítanak majd.