Sikeresen zárult az AOSZ „Autizmusban érintett családokat segítő modellprogram” gyerekkori segítőknek szóló képzése

Lehet, hogy nemsokára már a közvetlen környezetedben is kérhetsz segítséget? Legalábbis annak a lehetősége adott, hogyha valaki segítene, de nem ismeri elég jól a gyermekedet, akkor együtt dolgozhattok ezen, mi pedig segítünk!

Sikeresen fejeződött be az AOSZ „Autizmusban érintett családokat segítő modellprogram” gyerekkori segítőknek szóló képzése, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából valósult meg. A modellprogram célja, hogy olyan laikus személyeket képezzen ki, akik utána képesek a családban élő, autizmusban érintett gyermekek vagy felnőttek támogatására, pár órás felügyeletére, kísérésére, akár a szülő, gondviselő átmeneti távollétében is.

A gyermekkori segítőknek szóló képzést 20 fő végezte el és kapta meg az erről szóló oklevelet. A felnőttkori segítőknek szóló képzés június 22-én zárul 16 fő részvételével. A képzési programok kidolgozása és megvalósítása az Autizmus Alapítvány szakembereinek közreműködésével történt.

2021. november 30-ig folytatódik a program, amikor további autizmus-szakmai támogatást folyamatosan biztosítunk a segítőknek: szupervíziókat szervezünk számukra, ahol szakemberekkel konzultálva bővíthetik tudásukat, gyarapíthatják tapasztalataikat. A képzéseket sikeresen elvégző segítők bekerülhetnek az AOSZ által kezelt, nem nyilvános segítői névjegyzékbe, és amennyiben egy családsegítő személy támogatását szeretné igénybe venni, az AOSZ honlapján keresztül INNEN tud nekik üzenetet küldeni.

Anonim visszajelzések az elégedettségi kérdőívek alapján:

„Nagyon örülök, hogy részt vehettem a képzésben, sokat tanultam, ill. megerősítést nyertem egy-egy témában. Köszönöm minden előadónak, szervezőnek!”

“Tetszett az, hogy nem tipikus vizsgáztatás történt a képzés végén, a megszerzett ismeretek visszakérdezésére.”

“Nagyon színvonalas előadásokat hallottam és az előadók felkészültsége kiváló. Tetszett, hogy mi hallgatók is bekapcsolódhattunk kérdésekkel véleményekkel észrevételekkel. Nekem, mint az autizmust most “gyakorló” nagymamának nagyon sok új hasznos ismeretet adott ez a képzés. Köszönöm.”

„Nagyon hasznos volt a sok gyakorlati tanács. Az autizmussal élők akadálymentesítésének fogalmáért külön köszönet!”

„Örülök, hogy volt bátorságom jelentkezni, valóságos tiszta forrást találtam, melyet tiszta szívek, nagy lelkek őriznek. Hajrá AOSZ, hajrá Autizmus Alapítvány, köszönöm a lehetőséget!”