Sérült gyermeket nevelő anyáknak indul képzés Budapesten

A Jól-Lét Alapítvány a DM üzletlánc Jótettekkel egy jobb világért elnevezésű pályázatának támogatásával kifejezetten a sérült gyermeket nevelő anyák igényeire szabott, személyiségfejlesztő, önbizalom-erősítő és munkaerő-piaci önsegítő programot szervez érintett nők bevonásával.

A program megvalósulását olyan nők segítik, akik maguk is sérült gyermeket nevelnek, így tisztában vannak ennek a speciális élethelyzetnek a kihívásaival, nehézségeivel, de azzal is, melyek azok a képességek, kompetenciák, amelyekre éppen ennek a speciális helyzetnek köszönhetően támaszkodni lehet.

Ennek fényében a tréning nagy hangsúlyt fektet az önértékelés, az önismeret, az önbizalom fejlesztésére, a személyes kompetenciák felismerésére és az azokhoz kapcsolódó készségek és képességek fejlesztésére, valamint a hatékony kommunikációs eszközök elsajátítására is.

A program elősegíti, hogy a részvevők képessé váljanak saját helyzetük objektívabb megítélésére, kezelésére, és igyekszik reális esélyeket teremteni a sikeres álláskereséshez is.

A projekt keretében a résztvevő nőknek ingyenes, interaktív, kiscsoportos tréninget szerveznek. Az alkalmak kéthetente lesznek a következő témákban

2016. szeptember 28.: Önismeret
2016. október 12.: Hatékony kommunikáció
2016. október 26.: Konfliktuskezelés
2016. november 9.: Time-management (időkezelés)
2016. november 23.: Lelki feldolgozás – család, gyermek
2016. december 7.: Lelki feldolgozás – párkapcsolat

A tréningsorozat egyes alkalmai 9.00-től 13.00 óráig tartanak.

A hat közös alkalmon kívül a résztvevőknek előre egyeztetett időpontokban 1-1 órás egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk az érintett témák személyre szabott átbeszélésére, érdekérvényesítési képességeik javítására, illetve a munkaerőpiacon való magabiztos fellépésük elősegítésére. A programsorozatot egy közös szabadidős programmal zárjuk a kapcsolatépítés erősítésére, kötetlen beszélgetések, tapasztalatcserék elősegítésére „Erre is képes vagyok” címmel.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. péntek

Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap online kitöltésével lehet:

Szükség esetén további információ kérhető a trening.jollet@gmail.com címen, illetve Kánya Kingától a +36/20/338-3315-ös telefonszámon.