“Semmit rólunk, nélkülünk” – Szakmai konferencia a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából

“Semmit rólunk, nélkülünk” címmel szakmai konferenciát tartanak az Országgyűlés Irodaházában, a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából.
 
A rendezvényen beszédet mond Kósa Ádám európai parlamenti képviselő, Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, Lovászy László Gábor az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogainak Bizottsága magyar tagja, valamint Kővári Edit az Autisták Országos Szövetsége elnöke, az Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagja.
 
A konferencia célja, hogy bemutassa, hogy miként lehetséges a magyar fogyatékosságügyet hitelesen képviselni a nemzetközi és a hazai színtéren, hogyan egyeztethetők össze a politikai és a szakmai, érdekvédelmi szempontok, és miként érvényesíthetők a fogyatékossággal élő magyar emberek érdekében.
 
A konferenciát állófogadás zárja.
 
A szakmai konferenciára 2015. december 2-án, szerdán 12 óráig várják a jelentkezéseket a kantor.arpad@szakerto.parlament.hu email címen. Esetleges akadálymentesítési igényüket jelezzék a jelentkezéskor. Az épületbe csak biztonsági ellenőrzés után tudnak belépni, ezért kérik, hogy mindenki adja meg személyi igazolvány számát is regisztrációkor.
 
A beléptetés időigénye miatt érdemes korábban érkezni a helyszínre. A beléptetés a konferencia kezdete előtt 45 perccel, 09:15-től kezdődik.

Időpont: 2015. december 4. péntek 10:00-13:00 (Regisztráció 09:30-tól)