2017.08.26 20:00

„Más vagyok, de nem kevesebb!” – idézte Jaksity Kata, műsorvezető az egyik autizmussal élő ifjú fellépőt az Esélyt adunk – esélyt KAPunk fesztivál megnyitó beszédében!

Az Autisták Országos Szövetsége nyárzáró fesztivált szervezett Budapesten, mely során autizmussal élő személyek mutatták meg tehetségüket különböző előadóművészeti területeken. A fellépésekre neves mentorok segítségével készültek fel vállalkozó szellemű autista tehetségek. A fellépéseken túl vásárral, kiállítással, játékokkal és számos kreatív eseménnyel vártuk az érdeklődőket.

Az Esélyt adunk – esélyt KAPunk fesztivállal az esélyegyenlőség fontosságára, az autista emberek tehetségére kívántuk felhívni a figyelmet. Mindenki tehetséges valamiben, mindenki számára meg kell adnunk a lehetőséget! Nem csupán a fellépők kapnak esélyt a kibontakozásra, hanem mindannyian egy lépéssel közelebb kerülünk egy nyitott, elfogadó világhoz.

Az üzenetet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is olyan fontosnak tartotta, hogy az esemény fővédnökségi tisztjének elvállalásával támogatta munkánkat.

A Gödör Klubban fellépő 10 fiatal között volt, aki versmondással vagy énekkel szórakoztatta a közönséget, de hallhatunk gyönyörű hárfa-, zongora- és furulyaszólót is. A rendkívül színvonalas és szórakoztató fellépéseket Jaksity Kata, az esemény háziasszonyának és moderátorának színes és vidám műsorvezetésében élvezhették a résztvevők.

Az előadásokra a fellépők tanárai mellett olyan neves előadóművészek készítették fel a résztvevőket mint:

  • Bálint Éva, színművész
  • Huszti Bernadett Mária, operaénekes
  • Koós-Hutás Áron, jazz-trombitás
  • Kovács Krisztián, színművész
  • Litkai Gergely, humorista
  • Müller Péter Sziámi, költő, énekes
  • Oláh Gergely, énekes

A tanárok és mentorok nem csak a felkészülésben segítették a fellépőket, de sokuk zsűrizéssel, valamint az egyedi tervezésű díjak átadásával is támogatta az eseményt, a tehetséges fiatalokat és az Autisták Országos Szövetségének munkáját.

A fesztivál során, a Central Passage-ban az Autista Majorságok Hálózatának tagjai különleges termékeiket értékesítették. Az ínycsiklandozó mézes-boros aszalt gyümölcsöktől, az illatos levendulazsákokon át, a díjnyertes szőnyegekig át rendkívül széles választékból szemezgethettek az érdeklődők.

A fesztivál ideje alatt sokan kipróbálták szemléletformáló játékainkat, melyek segítségével közelebb kerülhettek az autizmus témájához. A kreatív sarokban a gyermekek festhettek, rajzolhattak, s közben Komka Péter, az Autista Majorságok Hálózatának intézményeiben élő autista társaink életét bemutató fotókiállítását is megtekintették az érdeklődők.

A fesztivál a MagNet Bank Közösségi Adományozási Program és a Gödör Klub támogatásával valósult meg.      
A mentorálásról és a fesztiválról készült képek és videók a facebook.com/minden100 vagy a http://aosz.hu/kap2017/ oldalon lesznek elérhetőek.
 
A programról bővebben: http://aosz.hu/meghivo-az-eselyt-adunk-eselyt-kapunk-fesztivalra/
Az Autisták Országos Szövetségéről (www.aosz.hu)
Az Autisták Országos Szövetségét (AOSZ) szülők alapították 1988-ban Autisták Érdekvédelmi Egyesülete néven. Az azóta eltelt több mint húsz éves működés során az AOSZ meghatározó szereplője lett az autista emberek és családjaik érdekvédelmének. Több, mint 90 szervezetet egybetömörítő országos ernyőszervezetté nőtte ki magát. Fő tevékenységei közé tartozik az információs szolgáltatás, szülősegítés, az országos közösség építése és támogatása, érdekvédelem, képzés, kutatás, valamint tájékoztató kiadványok és hírlevelek kiadása.
Adószám: 19025915-1-41
Facebook oldal: https://www.facebook.com/minden100
Sajtókapcsolat:
Hanákné Szabó Tünde
Mobil: + 36 20 575 1919
Email: komm@esoember.hu

A sajtóközlemény letölthető formátumban.