2016.04.01 00:00

Idén a Szabadság-szobor ragyog kéken az Autizmus Világnapján

Az Autisták Országos Szövetsége az Autizmus Világnapja alkalmából, a hagyományoktól eltérően a Parlament kupolája helyett idén a szintén Budapest jelképének számító Gellért-hegyi Szabadság-szobrot világítja kékre április 2-án.

Idén is számos hazai szervezet csatlakozik a nemzetközi Light It Up Blue!, vagyis “Ragyogj kéken!” mozgalomhoz. Ennek lényege, hogy az egyes városokban a jellegzetes épületek kék színű világítást kapnak, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, melynek jelképes színe a kék.

Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez – ismét csatlakozik a „Ragyogj Kéken!” kampányhoz.

A budapesti rendezvényen azonban, idén először, az évek óta fennálló hagyományoktól eltérően a Parlament kupolája helyett, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotásának, a Gellért-hegyi Szabadság-szobornak a kivilágítására kapott engedélyt a szülőszövetség.

Szolidaritását fejezi ki az autista emberekkel az Emberi Erőforrások Minisztériuma is oly módon, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának központi épülete (1054 Budapest, Akadémia utca 3.) kivilágításával csatlakozik az Autisták Országos Szövetségének “Ragyogj kéken!” kampányához.

2007 december 18-án az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a Földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék társadalmaikban.

A világnapról bővebben: http://aosz.hu/vilagnap2016/

A központi programról bővebben: http://aosz.hu/nok-kekben-fotokiallitas-a-madach-teren/

Az Autisták Országos Szövetségéről http://aosz.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/minden100

Sajtókapcsolat:

Hanákné Szabó Tünde

Mobil: + 36 20 575 1919

Email: komm@esoember.hu

Budapest, 2016. 04. 01.