2015.11.27 00:00

Az Egy nap együtt – AOSZ nap 2015. elnevezésű rendezvény keretében nyújtja át az Autisták Országos Szövetsége idén először a „Göröngyös úton a csillagokig” elismerést, melyet Global Games-en és Speciális Olimpián érmet szerzett autista sportolók és edzőik vehetnek át. Az ünnepélyes eseményen köszöntőt mond Ruzsa Z. Imre autista matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az elismerés inspirálója. A díjakat Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa, olimpiai bronzérmes és háromszoros paralimpiai bajnok adja át.

 

Időpont: 2015. november 28. 10.00-18.00

Díjátadó: 14.00-14.20

Helyszín: ELTE BGYK, 1097 Budapest, Ecseri út 3.

 

A díjazottak:

  • Tóth Balázs, ergométeres evező – világbajnok, világcsúcstartó, kétszeres ezüstérmes az idei Global Games-en; és edzője Karácsonyi Zsolt
  • Bíró BernadettNusó”, úszó – egyszeres bronzérmes, egyszeres negyedik helyezett az idei Speciális Olimpián; és edzője Ráfi Tünde.
  • Mayer Barbara, görkorcsolyázó az idei Speciális Olimpián váltóban aranyérmes, ötszörös aranyérmes a Világjátékok történetében; és edzője Miklósné Malek Erzsébet.

 

Az eseményen fellép Lövei Petra, autizmussal érintett fiatal, az V. Országos Hárfaverseny különdíjasa.

A rendezvény helyszínén zajlik számos egyéb program között az éves Börze, mely lehetőséget nyújt az autizmus specifikus támogató és fejlesztő eszközök bemutatására, megvásárlására, valamint az autizmus specifikus ellátást, fejlesztést és információnyújtást biztosító szervezetek és a közönség találkozására.

 

Az Autisták Országos Szövetségéről:

Az Autisták Országos Szövetségét (AOSZ) szülők alapították 1988-ban Autisták Érdekvédelmi Egyesülete néven. Az azóta eltelt több, mint huszonöt éves működés során az AOSZ meghatározó szereplője lett az autista emberek és családjaik érdekvédelmének. 3000 egyéni tagot és 83 tagszervezetet egybetömörítő országos ernyőszervezetté nőtte ki magát.

 

www.aosz.hu

Kapcsolattartó:
Hanákné Szabó Tünde

komm@esoember.hu

+36 20 575 1919