Mentorszülő szolgáltatás

A mentorszülők baráti segítséget, lelki támaszt és hasznos információkat nyújtanak autista gyermeket, fiatalt nevelő szülőknek. Forduljon hozzájuk bizalommal! A hívásokat tapasztalt, autista gyermeket nevelő szülők várják.

Kíváncsi a leggyakrabban előforduló kérdésekre? Töltse le a mentorszülőkről szóló tájékoztató szórólapot.

Ha még többet szeretne megtudni a hálózatról látogassa meg a mentorszülők blogját.

Amennyiben már felvette a kapcsolatot valamelyik mentorszülővel ossza meg velünk tapasztalatait, kérjük töltse ki rövid kérdőívünket.

A mentorszülők munkáját segítő Autimentor kézikönyv itt olvasható.

A mentorszülőket megtalálja az alábbi weboldalon, a nevükre kattintva megtekinthető profiljuk, és elérhetőségeik.

Szemléletformáló órák

Utazás az autizmus körül – Lehet-e autista a padtársam?

Lehet! Ha a statisztikákat nézzük, akkor minden ötödik osztályteremben ül egy autista. Éppen ezért napjaink egyik égető kérdése, a társadalmi tudatformálás, ezen belül is az autizmussal kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése.

A társadalmi szemléletváltoztatás egyik lehetséges módja a fiatalok véleményének formálása, hiszen ők azok, akik még befogadóak, egy évtized múlva pedig a közösség meghatározó tényezőivé válnak. Ezen elv alapján az AOSZ szervezésében civil kezdeményezés indult, melyek célja a fiatalok attitűdjének, tudatának formálása az autizmussal és annak társadalmi kérdéseivel kapcsolatban. E program keretein belül önkéntes animátoraink lehetőséget nyújtanak középiskolák számára, hogy osztályfőnöki órák keretein belül ismertesség meg a fiatalokkal az autimussal élők mindennapjait. Mindezt játékos, szórakoztató, interakítv módon, a fiatalok bevonásával és aktív részvételével.

Az AOSZ 2010 szeptemberében indított szemléletformáló óra célja nemcsak a másság elfogadásának elősegítése, de pontosabb autizmus-tudást is szeretnénk átadni a 14-18 éves korosztály számára. Fontosnak tartjuk, hogy eloszlassunk a köztudatban élő tévhiteket, mítoszokat az autizmusról, és korszerű információkat közvetítsünk.

kulka

Animátoraink várják oktatási intézmények, pedagógusok felkéréseit szemléletformáló osztályfőnöki órák megtartására. Az alábbi weboldalon megtalálhatja a jelenleg tevékenykedő animátorainkat, illetve elérhetőségeiket. A névre kattintva megtekintheti az egyes animátorok bemutatkozásait (az oldal folyamatosan bővül).

Keressenek meg minket bátran!

Kik vagyunk?

1988-ban alakult meg az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete, mely ma már Autisták Országos Szövetsége néven, több, mint 25 éves múltjával meghatározó szereplője lett az autizmus spektrum zavarral élő személyek és családjaik érdekvédelmének. Ez a stratégiailag fontos szervezet 3439 egyéni tagot és 84 tagszervezetet tömörítő országos ernyőszervezet, mely közel 100.000 autizmusban érintett család érdekeit képviseli Magyarországon.

2014-03-21_1816