Rólunk szól! Döntsünk együtt a jövőnkről – Elindult az AOSZ road-showja!

06.24-től 07.31-ig tartó országjáró körutazásra indultunk. Az események hétvégente zajlanak, melynek során intézményeket látogatunk meg és együtt dolgozunk tagszervezeteinkkel a jövőnkért! Beszélgetünk a tagszervezetek megalakulásáról; a lakóotthonok, nappali foglalkoztatók alapításáról, napi gondjaikról, eredményeikről; az Országos Autizmus Stratégiáról és a DATA rendszer jövőjéről Kővári Edittel az AOSZ elnökével és Heim-Horhi Anett szakmai vezetőjével.

Az eseményekbe bármelyik helyszínen be lehet kapcsolódni, a részletes programot és a regisztrációt ITT lehet megtalálni.

Első hétvégén ellátogattunk Tótvázsonyba, a Janka-tanyára, Boncodföldére az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány fenntartásában működő Autista Védőotthonba, a Lásd a világot autista szemmel Egyesület irodájába, az Élet-esély Egyesület Fészek Lakóotthonába Kozármislenybe, és a Pécsi Autizmus Alapítvány irodájában is találkoztunk az alapítvány munkatársaival.

Kővári Edit szavait idézve: “Megismerni, együtt gondolkodni, együtt tervezni, együtt csinálni!” Ezen gondolatok jegyében telt a hétvégénk, sokat tanultunk, tapasztaltunk és egy kicsit lazítottunk is.

Rövid beszámolónkat az AOSZ FB oldalán, ITT tekinthetik meg!

FOLYTATJUK!