Rendhagyó fogyatékosügyi pódiumbeszélgetésen vett részt az AOSZ

Forrás: Civilút Alapítvány YouTube csatornája

Fogyatékosügyi pódiumbeszélgetést szervezett a Civilút Alapítvány 2023.június 14-én Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! elnevezéssel. Az egyedülálló szemléletformáló eseményen sajátos elképzelés mentén vizsgálták meg a fogyatékossággal élők helyzetét, lehetőségeit.

Kővári Edit, az AOSZ elnöke “Mennyi idős kortól, és meddig lehet szemléletformálással hatni a gyerekek értékrendjére? Mikor és mi-minden hatására alakulnak ki bennük az előítéletek?” címmel beszélgetett Bognár Rozitával (CSR-menedzser, Decathlon Magyarország), dr. Perlusz Andreával (főiskolai tanár, ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar) és Toponári Gáborral (ügyvezető igazgató, Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége).

A Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! első pódiumbeszélgetését ITT lehet megnézni.

A pódiumbeszélgetésekben fogyatékosügyi, civil- és érdekvédelmi szervezetek képviselői, az üzleti élet meghatározó tagjai, a tudományos élet képviselői és kormányzati tisztségviselők vitattak meg olyan fontos témákat, mint az értékteremtés és kompromisszum; a márkaépítés és termékfejlesztés, mint eszköz a fogyatékosügyben; a  megváltozott munkaképességűek piaci integrációja, vagy hogy a személyes történetekből hogyan válhat csoportérdek.

A beszélgetések itt nézhetők meg:

Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! II. rész

Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! III. rész

Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! IV. rész

Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! V. rész

Kapocs-nap – Hagyj nyomot a világban! VI. rész