Rekordösszeget gyűjtött a  Szabad Motorosok Baráti Köre az autista gyerekeknek

Kép forrása: egrihirek.hu

A Szabad Motorosok Baráti Köre idén is megszervezte a ,,Gurulva segítünk” jótékonysági akciót, amelynek kedvezményezettje az Aranykapu Alapítvány által fenntartott Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium volt. A befolyt összegből az iskola udvarán az autista gyerekek játszóterét fogják újjá varázsolni. 

Összesen több mint 40 motorkerékpár indult a nemes célért a 182 km-es útnak. Az út során több Heves megyei településen is megálltak, hogy az adományozók lehetőséget kapjanak a gyűjtésben való részvételre. Tagsággal nem rendelkező vasparipások is csatlakozhattak a felhívásra, így az Autizmus a Családban Debrecen Egyesület tagjai is részt vettek a megmozduláson.

A végállomáson a befolyt összeget, 723.850 Ft-ot, átadták az Aranykapu Alapítvány képviselőinek. A Szabad Motorosok Baráti Köre egy festményt is kapott, amely az Eger közelében lévő Szilvásvárad, Szalajka-völgyi Fátyol vízesést ábrázolja.

A motorosok a festményt licitre ajánlották fel, hogy ezzel is közelebb hozzák az elérni vágyott célt a gyerekek számára.