Regionális találkozó a Pécsi AOSZ Info-Pont Irodában

2022. június 20-án a Pécsi AOSZ-Info Pont iroda regionális találkozót tartott olyan szervezetek és intézmények számára, ahol a cél az autizmusban érintett családok megsegítése. A találkozón az AOSZ képviseletében Kővári Edit elnök, és Kádárné Szántó Nikolett a Pécsi AOSZ Info-Pont Iroda munkatársa vett részt.

Az AOSZ Info-Pont irodák egyik központi feladata a regionális együttműködés, ami elengedhetetlen a családok hatékony megsegítésében.

A találkozón részt vettek az AOSZ tagszervezetei: a Pécsi Autizmus Alapítvány, az Egy Másik Út Alapítvány, az Élet-Esély Egyesület, a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület és az Autisztikus Gyermekekért Baranya-megyében Alapítvány. A rendezvényen fontos célok és együttműködési alapok lefektetésére került sor. Többek között olyan kérdésekben, hogy milyen jellegű segítség lenne legfontosabb a pécsi és Pécs környéki szülők számára. Gondolhatunk itt a szülők tudatosabb attitűdjének kialakítására a fontos és a gyakorlatban hasznos információk átadása mellett, hiszen legtöbb esetben ezekkel a civil szervezetekkel találkoznak az érintett családok.

Az intézmények részéről jelen volt a pécsi EGYMI igazgatóhelyettese, a pécsi tankerület munkatársa, az utazó gyógypedagógus hálózat vezetője és az ECSGYK családsegítő szolgálat munkatársa. A találkozón arról is egyeztettek, hogy azokban az elakadásokban, nehézségekben, amelyekkel az intézmények, az utazó gyógypedagógusok találkoznak, hogyan tud segíteni az AOSZ, és hogyan tudják a családokat, szülőket minél szélesebb körben megismertetni az AOSZ Info-Pont irodák szolgáltatásaival.  Az esemény végén szóba került még, hogy a  Pécsi AOSZ Info-Pont iroda újraszervezheti és folytathatja a térségi projektprogramokat és szülőtalálkozókat.