Puskás Anett képviseli a FESZT-et az “Adj Egy Ötöst!” programban

A Salva Vita Alapítvány „Adj Egy Ötöst” címmel hirdetett pályázatot általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok számára.

A pályázat célja, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel. Célunk, hogy a pályázó személyes élményét a pályázat keretei között megossza másokkal, mint jó példát, jó gyakorlatot. Az ideális programterv ötletes, alacsony költségvetésű, és mindkét fél számára kellemes időtöltést jelent.

Olyan program megvalósítására hívták fel a pályázókat, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a diákok hozzáállását, lerombolhatja előítéleteiket, melyek helyére az empátia és az odafigyelés léphet. A projekt célja a fiatalok érzékenyítése, hogy majd később, egy sokszínű társadalom nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó és felkészült tagjaivá váljanak.

Az egyik zsüritag mostantól Puskás Anett, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érdekképviseleti előadója és ifjúsági referense, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa képviselője.

Bemutatkozása IDE kattintva olvasható.

A programról bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni.