Pályázat köznevelési és szociális ellátási területen működő intézmények részére “Pozitív Viselkedéskezelés” című szakmai továbbképzésen való részvételre

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. 2016-ban felhívást tesz közzé a köznevelés és szociális ellátás területén működő intézmények számára, a Pozitív Viselkedéskezelés című szakmai továbbképzésen való részvételre.

A szakmai továbbképzéshez korlátozott számban kedvezményes áron juthatnak hozzá az érdeklődő intézmények.
A TOVÁBBKÉPZÉS KEDVEZMÉNYES ÁRA 525.000 Ft/továbbképzési csoport.

Ez a kedvezményes ár az első  4 megrendezett továbbképzésre vonatkozik, a későbbekben a továbbképzést kizárólag teljes önköltséges áron tudjuk nyújtani.

 

A továbbképzésről

Nagy-Britanniában hosszú múltra visszatekintő „Pozitív Viselkedéskezelés” (Positive Behaviour Management) című képzés  az értelmi fogyatékos és/vagy autista személyek ellátása során fellépő viselkedésproblémák megelőzésére és kezelésére készíti fel a résztvevőket. A képzési program egy 10 órás elméleti és egy 20 órás gyakorlati egységet tartalmaz, a gyakorlat során a résztvevők tréneri vezetéssel sajátítják el a viselkedésproblémák kezelésére szolgáló gyakorlati technikákat (mozgatásos, védekező, szabaduló, eltávolító és biztos fogás technikák).

A továbbképzési program szociális- és pedagógus továbbképzési rendszerben is minősített/engedélyezett, továbbképzési pont értékük beszámítható.

 
Kiknek ajánlják?

A továbbképzést értelmi fogyatékos és/vagy autista személyek ellátását, közvetlen segítését végző személyek, valamint a köznevelés terültén az értelmi fogyatékos és/vagy autista személyek közvetlen segítését végző gyakorlati szakemberek számára ajánlják.

A továbbképzés célja:

Szakemberek felkészítése az értelmi fogyatékos és/vagy  autista személyek viselkedésproblémáinak megelőzésére, kezelésére.

A továbbképzés tartalma:

A továbbképzés segítségével a résztvevők elméleti ismereteket szereznek az oktatott módszer alapjául szolgáló Pozitív Viselkedéstámogatás (Positive Behaviour Support) megközelítéseséről, a viselkedésproblémák elméleti hátteréről, megismerik a viselkedésproblémák megelőzésének és kezelésének gyakorlati módszereit.

Részletes tartalom:
 • a viselkedésproblémák okai és formái
 • az agresszív incidensek jellemzői
 • az Idő-intenzitás modell
 • a primer és a szekunder prevenciós stratégiák
 • a reaktív stratégiákat
 • a viselkedésproblémák jogi vonatkozásaira is (abúzus, korlátozó intézkedések)
 • az adatgyűjtés és elemzés szerepe a korlátozó beavatkozások megelőzésében és csökkentésében
 • a módszer használatának várható eredményei
 • az agresszív incidensek kezelésére szolgáló fizikai (gyakorlati) technikák
 • a korlátozó intézkedések alkalmazása
 • az egészségügyi és biztonsági ellenjavaslatok
 
A továbbképzés létszáma

minimum létszáma 8 fő, maximum létszáma 16 fő. A 16 fős létszám keretet több intézmény is közös pályázattal feltöltheti!

Jelentkezési határidő:

2016. szeptember 5. 16 óra

 
 
 

Bővebb információk az FSZK weboldalán olvashatók az alábbi linkre kattintva.