Pályázat innovatív technológiai megoldások támogatására

Nemzetközi innovációs ötletpályázat a fogyatékkal élők életét megkönnyítő technológiai megoldások támogatására 5.00/5
A Google innovációs ötletpályázatot hirdet “Google Impact Challenge” címmel a fogyatékkal élők életét megkönnyítő technológiai megoldások támogatására non-profit és jótékonysági szervezetek részére.

A pályázat tárgya
A pályázat keretében non-profit és jótékonysági szervezetek jelentkezhetnek a fogyatékos emberek életét megkönnyítő technológiai innovációik támogatására maximum 1 millió USD dollár erejéig.

A pályázat célja
A legjobb ötleteket szeretnék megtalálni, amelyek a technológia segítségével megkönnyíthetik a fogyatékkal élők életét. A kitűzött cél megvalósítása érdekében a Google összesen 20 millió USD keretösszeggel támogatja az ezen és más, ugyanilyen célok mentén meghirdetett pályázatokon nyertes projekteket.

A pályázók köre
Non-profit és jótékonysági szervezetek jelentkezését várják bármely országból.

A pályázat részletei
A pályázat keretösszege: 20 millió USD
A támogatás összege: 1 millió USD
Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

Amit keresnek:
• Nagy ötletek: A keresett innovációk transzformálhatóak legyenek, változást hozzanak az egész világban. Mutassák be, hogy 10 év múlva mennyiben változna meg az ötlet hatására a fogyatékkal élők élete.
• Technológia központú: Olyan innovatív és effektív technológiai ötleteket várnak, amelyek nem csak a meglévő technológiák hatékonyságát növelik. Teljesen új megoldások és módszerek kidolgozását, vagy a meglévő technológiák innovatív alkalmazási lehetőségeinek bemutatását kérik.
• Széleskörű alkalmazhatóság: Nem várják el, hogy az ötlet több millió emberhez eljusson egy év alatt, de be kell mutatni az innováció széleskörű elterjedésének megvalósítási terveit.
• A csapat: Tekintettel arra, hogy egy ilyen nagy projekt kezelése és koordinálása kemény munkát jelent, olyan csapatok jelentkezését várják, akik elég gyorsan és hatékonyan kezelik a potenciális feladataikat.

A pályázatra ötleteket várnak, de be kell mutatni egy korai prototípust vagy kutatási adatokat annak érdekében, hogy bizonyítani lehessen az ötlet hasznosságát és megtérülését.
Egy szervezet több ötlettel is pályázhat a támogatásra, de ez esetben külön pályázatban kell benyújtani az ötleteket.

A pályázat benyújtása
A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani ezen az oldalon.

Határidő: 2015. szeptember 30.

További információ
gic-disabilities@google.com

Forrás (pályázati kiírás, kapcsolódó dokumentumok)
Nemzetközi innovációs ötletpályázat a fogyatékkal élők életét megkönnyítő technológiai megoldások támogatására