Ősztől új épületbe kerül a szegedi GEMMA intézmények fejlesztő iskolája

“Ősztől új épületbe kerül a szegedi GEMMA intézmények súlyosan, halmozottan sérült gyermekeket ellátó iskolája és nappali szolgáltató központja.

A Szivárvány Autizmus Egyesület 2010-ben szülők és szakemberek összefogásával alapította meg a GEMMA-t, hogy hiánypótló szolgáltatást nyújtson a súlyosan, vagy halmozottan sérült gyermekek oktatása és szociális nappali ellátása terén. Az intézményeknek egy 250 négyzetméteres egykori iskolaépület ad otthont, de ez az elmúlt években egyre kisebbnek bizonyult – mondta Kissné Papfalvi Nóra, a civil szervezet munkatársa.”

Forrás: Magyar Kurír 

Szeptemberig fejlesztő iskolát alakítanak ki a szegedi Bakay Nándor utcai volt erdészeti kollégiumban a GEMMA-intézmények. A mára 3 intézményből álló GEMMA 69 millió forintért vette meg az épületet a várostól, a pénzt az egyházmegye, a minisztérium, cégek és a Rotary adta össze.

Péntek délelőtt a Bakay Nándor utca 50. alatti volt erdészeti kollégium kulcsait Harter Árpádné vette át Kardos Kálmántól, az IKV Zrt. vezérigazgatójától. Az ünnepségen Kiss-Rigó László megyés püspök a kulcsot jelképesen, szalagra felfűzve 3 tanulónak adta tovább.

Az új, Bakay Nándor utcai iskolába szeptembertől 30, halmozottan sérült gyerek járhat. Emellett közepesen sérülteknek két gyógypedagógiai osztály is indul 6-6 fővel. A cél az, hogy a fejlesztések végén 78 gyerek járhasson ide. Elsőként az akadálymentesítésre kell költeni, ez kerül majd a legtöbbe. Van egy cég, amelyik 20 millió forint értékű liftet ajánlott fel – mondta el a részleteket Péntek Imréné, a leendő fejlesztő iskola intézményvezetője.”

Forrás: Délmagyar 

A kulcsátadó ünnepségről készült fotóalbum megtekinthető a facebookon.