Összefogás az autizmus specifikus ellátások létrehozásáért

Az autista személyek és családjaik életében az egyik legégetőbb probléma az autizmus szempontú akadálymentesítés, a speciális szükségletek és a szakmai ismeretek hiánya a szolgáltatásokban, intézményekben. Most van lehetőségünk lépéseket tenni ennek megváltoztatásáért!

A 2003. évi CXXV. az egyenlő bánásmódról szóló törvény értelmében minden önkormányzatnak rendelkeznie kell Helyi Esélyegyenlőségi Programmal, mely tartalmazza többek között az autizmus területén szükséges intézkedéseket is.

Ha nem jelezzük a szükségleteinket, igényeinket a helyi önkormányzatok felé, akkor előreláthatólag nem fog növekedni az autizmus-specifikus szolgáltatások száma.

Minden tagszervezetünk számára személyes segítséget szeretnénk nyújtani annak érdekében, hogy a helyi szükségletekhez igazodó javaslatait be tudja adni az illetékes Önkormányzathoz a jelenleg folyó felülvizsgálatok során.

A Helyi Esélyegyenlőségi Programokhoz kapcsolódó munkatalálkozókon van lehetősége tagszervezeteinknek részt venni:

Budapest
2015. május 26. 15:00
AOSZ Iroda, 1053 Budapest, Fejér György utca 10.

Veszprém
(2015. május 27. szerda 13:00 elmaradt), helyette 2015. június 5. péntek 15:00
AutiSpektrum Egyesület Fejlesztő helyisége, 8200 Veszprém, Stromfeld utca 9/F.

Kecskemét
2015. május 29. péntek 14:00
Kecskeméti Ifjúsági Otthon, 6000 KECSKEMÉT, KOSSUTH TÉR 4.

Nyíregyháza
2015. június 1. hétfő 15.00
Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény KOLLÉGIUMA 4400 Nyíregyháza, Szarvas utca 24.

Szekszárd
2015. június 4. csütörtök 13:00
Babits Mihály Kulturális Központ, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.

Nem elég ismerni a problémát, hanem jó időben, jó helyen és jól kell azt ismertetnünk! Az AOSZ nemcsak jogi, szakmai és módszertani segítséget, hanem az országos, egységes fellépést is szeretné megvalósítani, hogy a közös igényekből valós helyi eredmények is szülessenek! Mi úgy készülünk a munkatalálkozókra, hogy a helyi önkormányzathoz benyújtandó javaslataitokhoz minden segítséget meg tudjunk adni.

Kérjük, hogy a szervezés, és a közös munkához szükséges dokumentáció előkészítése érdekében mihamarabb jelezzék részvételi szándékukat, és az Önök által kiválasztott helyszínt, és időpontot a szervezetfejlesztes@esoember.hu címen.

Ez egy országos méretű, hosszú ideje megoldásra váró probléma. Nagyon készülünk, nagyon várjuk a közös munkát!

Kővári Edit

elnök

 

Budapest, 2015. május 18.

 

A felhívás letölthető formátumban.

HEP kép 2

 

Az alábbi weboldalon megtalálható minden település Helyi Esélyegyenlőségi programja.