Online tréning a Vadaskert Alapítványnál: Az állatasszisztált intervenciók alkalmazási lehetőségei ADHD-val és ASD-vel élő gyermekek számára

Kép forrása: Vadaskert Alapítvány weboldala

A Vadaskert Alapítvány online tréninget hirdet “Az állatasszisztált intervenciók alkalmazási lehetőségei ADHD-val és ASD-vel élő gyermekek számára” címmel.

A képzés célja, hogy olyan szakembereket képezzen, akik a meglévő alapismereteik felhasználásával képesek állatasszisztált fejlesztő foglalkozásokat tervezni és tartani autizmus spektrumzavarban és / vagy figyelemzavaros hiperaktivitásban érintett gyermekek számára. A képzés során konkrét játékötletek és felhasználható óravázlatok, valamint feladatlapok is készülnek. Az állatok képzésére, vizsgáztatására és a foglalkozásokon való felvezetésére a képzés nem jogosít fel, de a résztvevők elsajátítják, hogyan kell az állat kiképzőjével, felvezetőjével együttműködni, és képet kapnak a jogi háttérről is. A képzésen részt vett szakemberek képesek lesznek arra, hogy egy megfelelően képzett állat, és annak felvezetőjének segítségével megkezdjék az állatasszisztált munkájukat foglalkozásvezetőként.

A képzésen részt vehetnek:

Orvosok, pszichológusok, kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, pedagógusok, gyógypedagógusok, pszichopedagógusok, szociális segítő szakemberek, szociálpedagógusok, védőnők, mentálhigiénés szakemberek.

 Előadók:

Bánszky Noémi gyógypedagógus, pszichopedagógus, kutyásterapeuta és tréner

dr. Kincses-Szabó Magdolna gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos

dr. Madarassy-Szücs Anna gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos

Időpont: 2022. február 25-26-27

Részvételi díj: 50 000 Ft/fő

Jelentkezés és további információk: ITT