Online konferencia pedagógusok számára

Az Autisták Országos Szövetsége és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport online konferenciát szervez pedagógusoknak „Autizmussal élő tanulók a jövő európai digitális iskolájában” címmel.

A konferencián az autizmussal élő tanulók digitális támogató-segítő szolgáltatását, a DATA szoftverrendszert és az alsó tagozatos gyerekek számára készült Csilllagbusz Inklúziós Intervenciós Programot mutatjuk be a pedagógusoknak.

Ma már mindenkinek ingyenesen elérhető a Play Áruházban, vagy az AppStore-ban a DATA applikáció, mely komplex és hatékony módon ötvözi a már jól ismert vizuális megértésre építő támogató információkat autista társaink számára. A DATA applikációba egy webes felület segítségével az adott személy számára készített tartalmakat lehet szinkronizálni, ezért minden autista társunk ugyanabban az applikációban találhatja meg a számára készített segítő-támogató tartalmakat. A korszerű, innovatív applikáció nagymértékben segítheti az iskolai hétköznapokban való inkluzív részvételt az autizmussal élő tanulók számára.

A többségi iskolába járó alsó tagozatos gyerekeknek és a velük dolgozó pedagógusoknak szól a CSIIP (Csilllagbusz Inklúziós Intervenciós Program). Célja, hogy a kisiskolások segítséget kapjanak integráltan tanuló, autizmussal élő osztálytársaik jobb megértéséhez, és a (nem csak autizmus kapcsán hasznos) viselkedési stratégiák elsajátításához.

Kérjük, tartsatok velünk 2022. március 17-én 14.00 órától online eseményünkön, melyet pedagógusok számára állítottunk össze! Bízunk benne, hogy minél több pedagógus elkötelezett amellett, hogy az autista gyermekek és kortársaik korszerű támogatását megvalósító fejlesztéseket megismerje és alkalmazza!

Program:

14:00 – 14:05 Megnyitó beszéd – Köszöntőt mond Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke

14.05-14.25 Kezdetek – Digitális autonómia-támogatás az autizmus spektrumon, a DATA – Kővári Edit az Autisták Országos Szövetségének elnöke és Dr. Győri Miklós egyetemi oktató, ELTE BGGYK kutatócsoport-vezető, MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport – mesélnek az első gondolatokról, ötletekről, az indulásról, a célokról

14:25-15:25 DATA rendszer és a DATA szolgáltatások bemutatása – Havasi Ágnes az ELTE BGGYK Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport autizmus szakértője és Németh Regina az Autizmus Alapítvány Felnőtt Csoport gyógypedagógusa, az Autisták Országos Szövetsége DATA Kiemelt Szolgáltatási Pont munkatársa.

15.25-15-35 Kávészünet, videóvetítés

15.35-16.35 Ha tennél valamit a befogadásért. A Csillagbusz Inklúziós Intervenciós Program – Dr. Stefanik Krisztina autizmus szakember, egyetemi docens, ELTE BGGYK; MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport

16.35-16:55 Iskolai módszertanok a DATA-alapú támogatáshoz: a “MASZK2” projekt – Dr. Győri Miklós egyetemi oktató, ELTE BGGYK kutatócsoport-vezető, MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport

16:55-17:30 Kerekasztal beszélgetés. Beszélgessünk! A virtuális kerekasztalnál Kővári Edit, Dr. Győri Miklós, Dr. Stefanik Krisztina és Havasi Ágnes beszélget és várja a felmerülő kérdéseket.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2022. március 17-én 14.00 órától

Regisztráció: ITT