Önálló életvitelt elősegítő képzések indulnak érintetteknek az Aura Egyesületnél!

Az AURA Egyesületet 2002-ben alapították autista gyermekek szülei. Elsődleges céljuk a Budapesten és közvetlen vonzáskörzetében autizmussal élő emberek és családjaik, társadalmi involvációjának segítése  és érdekvédelme. Ennek szellemében rendszeresen szerveznek az érintetteknek olyan programokat, képzéseket, melyeknek alapvető célja, hogy az érintett (többségében Asperger-szindrómás) fiatalok minél több esélyt és segítséget kapjanak, mely felkészíti őket, majd később lehetővé teszi számukra, hogy önellátóvá váljanak, felnőttként minél több élethelyzetben legyenek képesek rendezni mindennapi dolgaikat.

Ennek keretein belül idén tavasszal három különböző, az önálló életvitelt elősegítő képzést is indítanak. Ezek:

1.) Autista Akadémia
A program célja az érdekérvényesítéshez szükséges ismeretek-készségek tanulása, interaktív, gyakorlatorientált ismeretszerzés, önismeret, kommunikációs technikák, érdekérvényesítő csoport formálása. Az Akadémia március 20-án indul, 10 alkalmas lesz, minden pénteken délután lesz megtartva.
További információt talál ezen a hivatkozáson.

2.) Dolgozók Klubja
A program célja a 16 év feletti, dolgozó érintettek által megtapasztalt élmények megosztása egymással a fejlődés, ismeretszerzés, és nem utolsósorban a közösséghez tartozás érzésének felkeltése végett. Olyan témákat érintenek, mint például: mi a munka, miért jó dolgozni, munka és pénz, kapcsolatok a munkahelyen, fejlődési lehetőségek, munkahelyi jogok és kötelességek, és még sok minden más. A Klub március 10-én indul, 10 alkalmas lesz, és minden kedden délután lesz megtartva.
További információt talál ezen a hivatkozáson.

3.) MAGÁZÓNA
Ennek a programnak a célja, hogy az érintettek eljuthassanak a Dolgozók Klubjába. Azaz, olyanok jelentkezését várják, akik még alig, vagy semennyire nem ismerik a munka világát, és szeretnének dolgozni. A Magázóna erre készíti fel őket. A képzésről korábban már mi is beszámoltunk, erről itt olvashat bővebben.
További információt talál ezen a hivatkozáson.