Ombudsmani vizsgálat a fogyatékossággal élő emberek tömegközlekedésbeli problémáiról

Tisztelt Szülőtársak, Sorstársak, Segítők!

 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (röviden AJBH, ez a korábbi Ombudsman Hivatala) vizsgálatot folytat a fogyatékossággal élő emberek tömegközlekedésbeli problémáiról.

A Sorstárs Alapítvány felkéri az érintetteket, hogy osszák meg a Fogyatékossággal élő emberek és szüleik, rokonaik, a BKV-val, a Budapesti Közlekedési Vállalattal kapcsolatos tapasztalatait.

 

Fontos tudni, hogy a Hivatal átfogó jelentést készít, nem az egyes konkrét eseteket vizsgálja külön-külön. Önmagában a sértő viselkedés ellen nem, vagy nem hatékonyan léphet fel, így a hangsúly most a jogtalan eljárásokon van.

Ennek a Hivatalnak büntetni nincs joga, javaslatot tehetnek. Egy általuk készített jelentésnek azonban súlya van, amelyet mind a média és legfőképpen a döntéshozók is megismernek, és az utóbbiak meg kell, hogy válaszoljanak.

Aki úgy érzi, tapasztalatai és javaslatai vannak a fogyatékossággal élő emberek tömegközlekedéséről, az kérem, írjon az onkentes@esoember.hu e-mail címre, lehetőleg 2014. március 24-ig (hétfő estig). A leveleket továbbítjuk a Sorstárs Alapítvány számára. A levelekből készült összegzést a honlapunkon www.aosz.hu –n megosztjuk.