Októberben jön a Rehab Critical Mass!

rehabmass

 

 

 

 

 

 

A fogyatékkal élők őszre szerveznek egy nagy demonstrációt, hogy felhívják a figyelmet az ellátórendszer problémáira. A szervező Kiss Csaba szerint az a legfőbb gond, hogy csak hétköznap, munkaidőben foglalkoznak velük.

Október 19-én, vasárnap délután 15 órától szervezik a „Rehab Critical Mass”-t,a fogyatékkal élők felvonulását, amely az EMMI elől indul majd. A szervezők szerint „az így létrejövő kritikus tömeg a puszta létével demonstrálja, hogy egy egymásra figyelő közösségben akarnak élni, az ember értékét nem hasznosságában mérik, hanem önmagában fontos”.

Kiss Csaba azt mondta: a legfontosabb a szemléletformálás, hogy a hétköznapi ember is átérezze, hogy a fogyatékkal élők részei a társadalomnak. Ezen kívül a szociális biztonsághoz való jog fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Szerinte újra kellene gondolni az intézményrendszert. A legtöbb fogyatékkal élőket gondozó intézmény ugyanis kis településeken, vagy egyenesen a semmi közepén van, és az ingerszegény környezetben leépülnek a betegek. Mint mondta, sokan önállóan, az intézeten kívül is boldogulnának, ha kapnának egy kis segítséget, tehát alapvetően nem az intézményekben kellene gondolkodni.

Az eseményhez csatlakozhatnak a kezdeményezés hivatalos Facebook oldalán.

A Rehab Critical Mass hivatalos tájékoztatóját letöltheti innen.