“NYITOTT BUDAPEST”- Nyert az AURA Egyesület Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ programja!

2020 októberében kezdődött Budapest első fővárosi szintű részvételi költségvetése, melyben 1 milliárd forintot szán a Fővárosi Önkormányzat budapestiek ötleteinek megvalósítására. A beküldött közel 700 ötletből 53 ötlet került szavazólistára, melyből a július 31-ig beérkezett 13.344 szavazat alapján 15-öt valósít meg a főváros.
Az ötletek céljuk, tematikájuk szerint három kategóriában versenyeztek:
Zöld Budapest: a főváros zöldfelületeinek bővítését, fejlesztését, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, a környezeti fenntarthatóságot széles értelemben elősegítő ötletek – összesen 250 millió Forint fejlesztés;
Gondoskodó Budapest: a társadalmi szolidaritást elősegítő vagy közösségfejlesztő javaslatok – összesen 250 millió Forint fejlesztés;
Egész Budapest: az egész fővárost (de legalább 3 kerület lakosságát) érintő ötletek – összesen 500 millió Forint fejlesztés.


Az Egész Budapest kategóriában Az AURA Egyesület programja, az első hazai Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ létrehozását célzó ötlet nyert. Programjuk 250 millió forint támogatást nyert.


A programról röviden: Az első hazai Felnőtt Autista Szabadidős és Kulturális Központ létrehozása a fővárosban, ahol az alapszintű oktatásból, továbbképzésből és a felsőoktatásból kikerülő autista fiatalok élethosszig tartó támogatásra és közösségekre találhatnak. Életvezetésükben szociális szakemberek és kortárs segítők nyújtanak támogatást, amelyet integrált kulturális tér egészít ki. Az integrált módon működő központ kiállítások, kórustalálkozók, táncházak helyszíne lehet, nyitott alkotóműhelyei hozzájárulnak az autista emberek megismeréséhez, gazdagítják a főváros kulturális életét.


Részletek: ITT
Az AURA Egyesületről bővebben ITT olvashattok.