Nagy sikerrel zajlott Adventi Futni-kék! együttfutás Kecskeméten

Az Autista Gyermekekért Egyesület szervezésében hagyományosan az Autizmus Világnapján megrendezett Futni-kék! belvárosi együttfutás idén rendhagyó módon adventkor zajlott le. A program célja, hogy egy kicsit ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élő emberekre, és a város polgárai együtt tudjanak tölteni pár hangulatos órát velük. Ezt a célt sikerül is elérni, hiszen több mint kétszázan látogattak ki a rendezvényre. A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonái tartották a bemelegítést most is.

Az Autista Gyermekekért Egyesület mindenkinek köszöni, akinek része volt a rendezvényben: a szervezésben közreműködő önkénteseknek, szülőtársaknak, pedagógusoknak, diákmentoraiknak a munjájukat, a kecskeméti Repülőbázis katonáinak az aktív részvételt, és minden kedves vendégnek az érdeklődést és a részvételt!

A rendezvény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Közösségépítő civil tevékenységek támogatása” című felhívása keretében – a KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösség égisze alatt – megvalósuló, „Az autisták társadalmi integrációjáért” elnevezésű projekt idei záróprogramja volt.