Munkahelyi informatika képzés indul Asperger-szindrómásoknak Budapesten

Az AURA Egyesület már régóta szervez az önálló életvitelre, munkavállalásra felkészítő programokat (elsősorban) Asperger-szindrómásoknak Budapesten.

Az AURA IT STUDIO nevű képzéssorozatra olyan érintetteket várnak, akiknek a munkahelyén számítógép használat szükséges vagy olyan helyen szeretnének elhelyezkedni, ahol várhatóan számítógépet kell használni.

A foglalkozások kiscsoportokban lesznek, és 10 alkalmon keresztül tartanak majd.

Az első foglalkozás időpontja 2016 március 3-án lesz, és innentől kezdve minden csütörtökön 18:30-tól 20:00-ig fognak tartani.

A helyszín a Budapesti Művelődési Központ lesz (BMK), melynek címe 1119 Etele út 55. A képzésekre a 2. emeleti informatika teremben kerül sor.

A foglalkozásokon egy képzeletbeli munkahely csapata kerül megformálásra, amelyben mindenki számítógépes feladatokat kap a tudásának, képességeinek és a „beosztásának” megfelelően. A résztvevők a következőket sajátíthatják el:
– egyszerű MS Office feladatokat önállóan megoldani
– a feladatokat a csapatukkal megosztani az Interneten fellelhet hasznos segédeszközök (pl. Google Docs, Drive, Calendar) és az MS Office segítségével
– együtt dolgozni másokkal egy közös célért
– hatékonyan információt gyűjteni megadott témában a keresbl, cikkekből, online enciklopédiából
– álláskeresőként bemutatni önmagukat a LinkedIn oldalon és a Facebookon
– jelentkezni állásokra a Rehabjob-on és más oldalakon keresztül

A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a http://tiny.cc/info-2016 kérdőív kitöltésével lehet legkésőbb február 29-ig.
Információt az aurainformatika@gmx.com címen lehet kérni.
A létszám korlátozott.

További információkat a felhívásban találnak, melyet INNEN tölthetnek le.