“Morzsák az autizmusról I. – TANÓRA, MINT AKADÁLYPÁLYA” c. képzés indul az FSZK szervezésében

Megoldások az autista gyerekek inkluzív oktatásban tapasztalható tanórai problémákra

Az Autizmus Koordinációs Iroda „Morzsák az autizmusról” című szakmai műhelysorozatának harmadik, júniusi programjának témája az autista tanulók inkluzív oktatásban tapasztalható tanórai problémák és ezek lehetséges megoldásai.

A következő témaköröket kerülnek áttekintésre

  • tantermi és tanórai viselkedési szabályok kialakítása,
  • a tanórákon megjelenő tanulási nehézségek és megoldási stratégiái,
  • a tantárgyakra jellemző tanulási nehézségek és megoldási stratégiái,
  • az autista tanulók erősségeinek figyelembevétele a tanórákon,
  • jutalmazás alkalmazása többségi osztályokban tanuló autista gyermekeknél,
  • a differenciálás lehetőségei,
  • a strukturálatlan idő eltöltésének segítése.

Az előadókról

Farkas Gyöngyi Karolina, gyógypedagógus, az inkluzív nevelés tanára, az Autizmus Koordinációs Iroda munkatársa. Széleskörű tapasztalatait az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál és a Nyolc Pont Projekt intézményfejlesztése során gyűjtötte. A Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Autizmus-specifikus tréner, aki számos képzés és tréning oktatója: CAT-kit, Ö.T.V.E.N, Pozitív Viselkedéskezelés, Autizmus 5 lépésben – szülői kompetenciafejlesztő tréning, Szexualitás és párkapcsolatok oktatása.

Faragó Melinda, gyógypedagógus, árnyékpedagógus, a Symbo Alapítvány szakmai vezetője. Szakmai tapasztalatát az Autizmus Alapítvány Iskolájában, a Gyermekek Házában és a Móra Ferenc Általános iskolában szerezte. A Nyolc Pont Projektben intézményi támogató szakértőként dolgozott. Árnyékpedagógusként több éves tapasztalattal rendelkezik az iskolai inklúzió, az autizmus-specifikus szülő-, kortárs- és pedagógus-érzékenyítés terén.

Módszer

interaktív előadás, kiscsoportos munka

Időpont

2016. június 3. péntek

Időtartama

8 óra*, 9.30 órától 17.00 – ig
(*Pedagógusok részére a tanfolyamok a 277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint elszámolhatók, amennyiben a pedagógus munkáltatója a továbbképzést a rendeletben meghatározottak szerint elfogadja. A hétévenkénti továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka teljesíthető harminc foglalkozási óránál rövidebb, nem akkreditált képzésben való részvétellel, amennyiben a képzési idő legalább az öt órát eléri.)

Helyszín

FSZK Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Jelentkezési határidő

2016. május 23.

Jelentkezési feltétel

nincs

A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják. A csoport indulásáról és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókról legkésőbb május 25-éig értesítjük a jelentkezőket.

A programot elsősorban olyan pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak ajánlják, akik autista gyermekek integrált oktatását, nevelését tervezik vagy végzik. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Létszám

25 fő – 40 fő (A képzést a minimális létszám elérése esetén indítják, a képzés indításáról értesítjük a jelentkezőket.)

Képzési felhívás letöltése

Kérdést szeretne feltenni?

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Szilágyi-Major Szilvia várja a felnottkepzes@fszk.hu email címen, vagy a +36 30 756-7187 telefonszámon.

 

1. Elektronikus jelentkezési lap kitöltése itt (a lap alján)
2. Jelentkezési határidő: 2016. május 23.
3. A jelentkezési határidőt követően értesítést küldünk a képzés indításáról és indítás esetén a részvételi díj megfizetésének módjáról
4. Részvételi díj (bruttó 6.000 forint) átutalása május 30-áig, az alábbi bankszámla számra: 10032000-00322472-00000017 (MÁK), a közleményrovatba kérjük feltüntetni: Akadálypálya, valamint a résztvevő nevét. A csoport indításáról május 25-éig tájékoztatják a jelentkezőket, és ezt követően kell a részvételi díjat átutalással teljesíteni a képzés napjáig!

A regisztrációs felület kitöltése után a beküldött jelentkezési lapról pár percen belül egy visszajelző e-mailt fog kapni a jelentkezéskor megadott e-mail címére. Kérjük, ha nem kapja meg ezt a visszajelzést, ellenőrizze a levélszemét / spam fiókját, illetve vegye fel a kapcsolatot az Oktatási- és szolgáltatásfejlesztési csoport munkatársaival az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
e-mail: felnottkepzes@fszk.hu, tel.: +36/1/450-32-33, mobil: +36/30/756-7187