Milyen egy jó AOSZ Info-Pont munkatárs? – folytatódnak a vidéki irodák dolgozóinak képzései

Az AOSZ Info-Pontok 2016 novemberi megalakulását követően a vidéki irodák alkalmazottainak és vezetőinek kötelezően, az AOSZ által szervezett kompetenciafejlesztő és korszerű autizmus-ismereteket nyújtó képzéseken kell részt venniük.

A képzések tematikáját az AOSZ kifejezetten az AOSZ Info-Pont irodák alkalmazottjainak, a vidéki Irodákat működtető szervezetek vezetőinek és más AOSZ tagszervezetek vezetőinek állította össze. Az ernyőszervezet célkitűzése az volt, hogy az AOSZ Info-Pont Irodák működése során, az abban feladatot vállaló, vagy ellátó személyek korszerű és stabil autizmus ismeretekkel rendelkezve, őszinte érdeklődéssel, megfelelő felkészültséggel és szakértelemmel támogassák a hozzájuk érkező családokat és érdeklődőket. Emellett kiemelt fontosságú az Autisták Országos Szövetsége számára, hogy a vidéki irodák munkavállalói rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel, készségekkel és kompetenciákkal, amely a személyes ügyintézés, a szolgáltatókkal, partnerekkel, társszervezetekkel való együttműködés és kapcsolattartás során segítik őket abban, hogy  hosszútávon a helyi, térségi, régiós hálózati fejlesztések felkészült központjai lehessenek.

Az előző évben a dolgozók részt vehettek az Autizmus alapismeretek, evidencia alapú terápiák áttekintése, autizmus szempontú akadálymentesítés képzésen, továbbképezhették magukat az együttműködés, kommunikáció, tárgyalástechnika és segítő ismeretek terültén.

Január 13-án, a Magnet Közösségi Ház Boróka termében jó hangulatban, az információ- és segítségnyújtás helyes módjairól és a kompetenciájuk határairól, esetkezelésről és az esetek lezárásához szükséges ismeretekről tanulhattak a résztvevők Csepregi András pszichológus, gyógypedagógus, valamint Szabóné Dr. Kállai Klára pszichológus vezetésével.

A jövőben az AOSZ további ismeretek átadására törekszik a fogyatékosságügyi, érdekvédelmi ismeretek, módszerek elsajátítása, valamint olyan pénzügyi és jogi ismeretek megszerzése, melyek a civil szervezet biztonságos, jogszerű működéséhez szükségesek és hasznosak.

Az AOSZ tagszervezetei számára a tréningalkalmak nyíltak, ezen alkalmakról hírlevélben tájékoztatjuk a tagszervezeteket, érdeklődésüket, részvételüket várjuk!