Mi újság Autistic Art Alapítvány?

Miért a kérdés? Azért, mert az elmúlt hónapban is történt velük néhány izgalmas dolog.

A Mosoly Otthon Alapítványt (népszerű nevén MOHA) nem kell bemutatni, 2008 óta szervez jótékonysági aukciókat, hogy a többnyire szülői kezdeményezéssel létrejött civil fenntartású, autistákat ellátó lakóotthonok és családias otthonok fennmaradását támogassa, működésükben és ellátási tevékenységükben segítse. 

Az alapítvány az otthonok támogatásán kívül, az Autistic Art Művészeti Programot is fenntartja, melyet 2010-ben indítottak el. A program művészeti foglalkozásait Tarr Hajnalka képzőművész vezeti, és jelenleg hat otthonban érhető el. Ez a különleges program az országban egyedül biztosít olyan művészetterápiás foglalkozást kortárs művészeti szemlélettel, amely mindenben megfelel az autizmussal élők igényeinek. 

Júniusban viszont nevet váltottak és Autistic Art Alapítvány néven működnek tovább. Az új név segít abban, hogy az Autistic Art márkát, és annak termékeit könnyebben megtalálják és összekössék az alapítvánnyal az érdeklődők. Tevékenységükről bővebben blogjukbanweboldalukon vagy facebook oldalukon is olvashattok.

A Népszabadság Egészség mellékletében is találkozhattok velük! A címlapon az egyik gyönyörű selyemsáluk látható.

Autistic Art népszab

Az Autistic Art Alapítvány művészeti programjának keretében készült szuper grafikákkal a 2016. június 29-e és július 2-a között megrendezésre kerülő VOLT Fesztiválon is találkozhatott mindenki.

A VOLT Fesztiválon fellépett az Irie Maffia, akik tavaly a MOHA adjukössze+ kampányának népszerűsítésében nagy szerepet vállaltak, sőt az egyik lelkes támogató nyereménye egy exkluzív koncert bejárás volt.

A fesztivál Fő-Tér-Kép programja keretében egy nagyon klassz szabadtéri mozaikkép készült Sopron főterén, többek között Bihari László, autista fiatal rajzával!

A programról egy rövid videó is készült.